- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova odgovorila Kijevu na kritiku gasnog ugovora između Rusije i Mađarske

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 07.10.2021
Pratite nas
Kada bi neodgovarajuće ponašanje bilo sport, ukrajinski režim ne bi silazio sa trona, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova komentarišući kritiku ukrajinskog premijera o gasnom ugovoru Rusije i Mađarske.
„Da je ‘neprimereno ponašanje’ sport, kijevski režim ne bi silazio sa trona. Podsetimo se samo jedne nedavne izjave (predsednika Ukrajine Vladimira) Zelenskog o ‘drskosti’ kao neophodnom faktoru ukrajinske politike“, napisala je Zaharova na svom kanalu na Telegramu.
Ukrajinski premijer Denis Šmigalj izjavio je ranije da Mađarska, kao suverena zemlja, ima pravo na ugovor o gasu sa Rusijom, ali ipak osuđuje odluku kao neprikladnu za ponašanje evropskih partnera.
„Gasproma“ je 1. oktobra počeo da isporučuje gas Mađarskoj po dugoročnom ugovoru koji je Mađarska krajem septembra potpisala sa „Gaspromom“ o snabdevanju gasom zaobilazeći Ukrajinu. Dokument su potpisali rukovodioci „Gasproma“ i energetske kompanije „MVM“ u mađarskom Ministarstvu spoljnih poslova. Uoči zaključivanja sporazuma, Kijev je saopštio da je razočaran zbog toga i obećao da će se obratiti Evropskoj komisiji radi davanja ocene o usklađenosti sporazuma sa evropskim zakonodavstvom u oblasti energetike.
Gas - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2021
RUSIJA
„Gasprom“ počeo sa isporukama gasa Mađarskoj preko Srbije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala