Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić sa Borisovim: Energetika, infrastruktura i čestitka za Putina /foto/

© Tanjug / ZORAN ZESTICJurij Borisov i Aleksandar Vučić
Jurij Borisov i Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 07.10.2021
Pratite nas
Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas sa potpredsednikom Vlade Rusije i kopredsednikom Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju između Srbije i Rusije Jurijem Borisovim, sa kojim je razgovarao o saradnji u oblasti energetike, industrije i infrastrukture.
Sagovornici su razmotrili i druge oblasti sa velikim potencijalom za saradnju.
Vučić je zahvalio Borisovu na velikom ličnom i profesionalnom zalaganju u razvoju odnosa između Ruske Federacije i Srbije.
Predsednik je lično uručio rođendansku čestitku za predsednika Vladimira Putina, zamolivši Borisova da mu prenese najbolje želje i srdačne pozdrave, uz poziv da što skorije ponovo poseti Srbiju.
Vučić je ocenio da su strateški odnosi dveju zemalja na izuzetno visokom nivou, te da ti odnosi i dalje napreduju.
Vučić i Borisov su konstatovali da realizacija zajedničkih infrastrukturnih i energetskih projekata odlično napreduje, kao i da svi projekti prate planiranu dinamiku.
Sagovornici su se dotakli i aktuelne globalne energetske krize, pa je predsednik Vučić ocenio da je u tom kontekstu gasovod koji povezuje Bugarsku i Mađarsku preko teritorije Srbije od najvećeg značaja za našu zemlju, ne samo u smislu privlačenja investicija i napretka industrijske proizvodnje, već i zbog energetske sigurnosti zemlje.
Vučić i Borisov su izrazili uverenje da će saradnja sa Rusijom u ovoj oblasti doprineti sigurnom snabdevanju naše zemlje gasom, ali i većoj efikasnosti u transportu gasa uz poštovanje najviših ekoloških standarda.
Borisov je preneo predsedniku Vučiću pozdrave predsednika Putina, rekavši da su politički i ekonomski odnosi dve zemlje na najvišem nivou u novijoj istoriji.
On je posebno istakao visok stepen trgovinskih odnosa, kao i zainteresovanost ruske strane za veći izvoz srpske robe i usluga na tržište Ruske Federacije.
Predsednik Srbije je naglasio da jak potencijal za plasiranje naših proizvoda na rusko tržište i dalje nije dovoljno iskorišćen, te je ponovio spremnost Srbije za formiranje zajedničkih srpsko-ruskih proizvodnih kompanija, koje bi plasirale robu na treća tržišta.
Vučić i Borisov su na sastanku razgovarali i o konkretnim predlozima za buduću saradnju u oblasti infrastrukture i energetike, kao i u drugim oblastima od obostranog interesa, objavio je Tanjug.
Potpisivanje ugovora o isporuci gasa iz Rusije u Srbiju - Sputnik Srbija, 1920, 07.10.2021
EKONOMIJA
Uz povoljnu cenu ruskog gasa u Srbiji i ove zime — toplo /foto/
Zamenik premijera Rusije Jurij Borisov - Sputnik Srbija, 1920, 07.10.2021
RUSIJA
Borisov na Zlatiboru: Nadamo se dugoročnom ugovoru o isporuci gasa u Srbiju
Ministar Nenad Popović i ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko dočekali Jurija Borisova - Sputnik Srbija, 1920, 06.10.2021
SRBIJA
Jedan od najbližih Putinovih saradnika stigao u posetu Srbiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala