- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Borisov na Zlatiboru: Nadamo se dugoročnom ugovoru o isporuci gasa u Srbiju

© Sputnik / Lola ĐorđevićZamenik premijera Rusije Jurij Borisov
Zamenik premijera Rusije Jurij Borisov - Sputnik Srbija, 1920, 07.10.2021
Pratite nas
Zamenik predsednika Vlade Rusije Jurij Borisov nada se da će do kraja 2021. godine biti sklopljen dugoročni ugovor o isporuci gasa iz Rusije u Srbiju.

„Završili ste izgradnju svog dela 'Turskog toka'. Sada je Srbija praktično osigurala svoju energetsku bezbednost u smislu potrošnje gasa u potrebnoj količini. Takođe, veoma je dobro što ste postali tranzitna zemlja za gas. Nadam se da će 'Gasprom' do kraja godine sklopiti sporazum po povoljnim uslovima i nadam se dugoročnom ugovoru o isporuci gasa u Srbiju“, rekao je Borisov na sednici rusko-srpskog Međuvladinog odbora za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju.

Kako je dodao, posebnu pažnju zaslužuje završetak projekta stvaranja novih, neophodnih ruta za isporuke gasa u Srbiju i druge balkanske zemlje.
Sednica Međuvladinog komiteta za saradnju Srbije i Rusije počela je danas na Zlatiboru, a sednicom kopredsedavaju zamenik predsednika Vlade Rusije Jurij Borisov, koji je juče doputovao u Srbiju, i ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.
Potpisivanje ugovora o isporuci gasa iz Rusije u Srbiju - Sputnik Srbija, 1920, 07.10.2021
EKONOMIJA
Uz povoljnu cenu ruskog gasa u Srbiji i ove zime — toplo /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala