- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Optužbe o „trovanju“ Navaljnog neosnovane, jedino Amerika i dalje poseduje hemijsko oružje

© Sputnik / Pavel Bednяkov / Uđi u bazu fotografijaAleksej Navaljni na suđenju u Moskvi
Aleksej Navaljni na suđenju u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 06.10.2021
Pratite nas
Ambasada Rusije u Americi saopštila je da su optužbe Stejt departmenta povezane sa slučajem ruskog blogera i opozicionara Alekseja Navaljnog neosnovane.

„Takozvani slučaj Navaljni od prvog trenutka je usko praćen agresivnom propagandnom kampanjom zapadnih i povezanih ruskih medija čija je centralna teza bila nedokazana tvrdnja o 'trovanju' blogera“, navodi se u saopštenju ruske ambasade na Fejsbuku.

Ruska strana podseća da je Rusija posvećena obavezama iz Konvencije o zabrani hemijskog oružja, te da je 2017. godine uništila sve zalihe bojnih otrova, što je dokumentovala Organizacija za zabranu hemijskog oružja (OZHO).

„Sjedinjene Američke Države ostaju jedina zemlja u svetu koja nije uništila impresivan arsenal hemijskog oružja. Pozivamo Vašington da u najkraćem roku završi program hemijske demilitarizacije, da ispoštuje međunarodne obaveze i tako zaštiti svet od potencijalne primene te vrste naoružanja“, zaključuju ruske diplomate.

Podsetimo, Sjedinjene Američke Države i još 44 države su preko Organizacije za zabranu hemijskog naoružanja (OZHO) uputile Rusiji spisak pitanja u vezi sa incidentom s ruskim blogerom i opozicionarom Aleksejem Navaljnim i odgovor će čekati deset dana.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2021
Lavrov: Situacija sa Navaljnim izrežirana
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala