- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Spasibo, Marko! /video/

© Sputnik / Press-služba FK "Lokomotiv" / Uđi u bazu fotografijaMarko Nikolić
Marko Nikolić - Sputnik Srbija, 1920, 06.10.2021
Pratite nas
Lokomotiva iz Moskve se kompilacijom snimaka oprostila od Marka Nikolića, srpskog trenera koji je iznenađujuće napustio klub, uprkos tome što je beležio sjajne rezultate kao šef stručnog štaba, uprkos inicijalnim sumnjama.
Vest o tome da će Nikolić, srpski trener, sesti na klupu slavne Lokomotive i to umesto legendarnog Jurija Sjomina nije naišla na pozitivne reakcije, ali su svi relevantni fudbalski faktori upozoravali na to da će Rusi tek videti ko je Marko.
Ponet veličinom Sjomina, koji je u Lokomotivi proveo čak 27 godina, žestoke kritike na račun Nikolića, bez prilike da vidi i čuje kako on radi, dao je čak i član ruske Državne dume Igor Lebedev.
„Ne mogu da zamislim... Da su doveli Gvardiolu, Zidana, Vengera, Murinja... Kakav Nikolić? Ko je čuo za njega? Na kom mestu je bio u prvenstvu Srbije? Na poslednjem?“, goreo je Lebedev od besa.
Nije Nikolića to sputalo, naprotiv, toliko toga je prošao u srpskom fudbalu, vređan je čak i od strane kolega, nazvan „ćelavim prepotenkom“, omalovažavan, sputavan, ali je uspeo ono što će retko ko – u eri dominacije Crvene zvezde osvojio je duplu krunu sa Partizanom i svim kritičarima zapušio usta.
Za sva vremena.
Tako je bilo i u Moskvi, Nikolić je doveo Lokomotivu do Lige šampiona, potom osvojio i Kup Rusije, sjajno je radio, beležio odlične rezultate zajedno sa svojim stručnim štabom i igračima.
Ali...
„Klipovi“ koje su u njegove točkove postavljali „iznutra“ naveli su ga da ode iz Moskve, ali ga Moskva nikada neće zaboraviti.
„Imaćemo šta da pamtimo i čime da se ponosimo, hvala za posao, Marko!“, navedeno je u poruci Lokomotive.
Marko Nikolić - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2021
SPORT
Nemac stoji iza cirkusa u Moskvi – kočio rad Srbina i na kraju ga otpustio
Marko Nikolić na meču Lokomotive i CSKA - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2021
SPORT
Kung-fu potez preseo Srbinu i Lokomotivi /foto/
Marko Nikolić - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2021
Rusija je naučila jednu izreku iz Srbije – uz ovacije /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala