Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Jedan od najbližih Putinovih saradnika stigao u posetu Srbiji

© Tanjug / MILOS MILIVOJEVICMinistar Nenad Popović i ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko dočekali Jurija Borisova
Ministar Nenad Popović i ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko dočekali Jurija Borisova - Sputnik Srbija, 1920, 06.10.2021
Pratite nas
Zamenik predsednika Vlade Ruske Federacije i kopredsednik ruskog dela Međuvladinog komiteta za saradnju Srbije i Rusije, Jurij Borisov, doputovao je u dvodnevnu radnu posetu Srbiji.
Borisova, jednog od najbližih saradnika ruskog predsednika Vladimira Putina, na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ dočekali su srpski ministar Nenad Popović i ruski ambasador Aleksandar Bocan-Harčenko.
Borisov i Popović će iz Beograda otputovati na Zlatibor, gde će danas i sutra biti održano 19. zasedanje Međuvladinog srpsko-ruskog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju.
„Srbija dočekuje velikog prijatelja naše zemlje i naroda. Očekujem da potvrdimo najbolje političke odnose dve zemlje, ali i da otvorimo nove perspektive za razvoj ekonomskih odnosa na strateškim osnovama“, rekao je Popović, kopredsednik srpskog dela Međuvladinog komiteta za saradnju.
Tokom plenarnog zasedanja Komiteta biće razmatrana aktuelna pitanja iz najvažnijih oblasti bilateralne saradnje dve zemlje kao što su trgovina, energetika, poljoprivreda, građevinarstvo i infrastruktura, zdravstvo, odbrana, inovacije, visoke tehnologije.
Drugog dana posete, predviđeno je da se Borisov sastane sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, preneo je Tanjug.
Srpsko-ruski poslovni forum - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2021
SRBIJA
Srbija bi mogla da postane evropska kapija za ruske investicije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala