- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bizarna situacija u Francuskoj – niko nije želeo na turnir

© Sputnik / Lola ĐorđevićTeniska loptica
Teniska loptica - Sputnik Srbija, 1920, 06.10.2021
Pratite nas
Na turniru čelendžer nivoa u Francuskoj desila se bizarna situacija, pošto je nemački teniser Mats Moraing prošao u drugo kolo bez borbe, jer niko nije želeo da se prijavi za turnir.
Moraing je trebalo da se u prvom kolu turnira u Muleron-le-Kaptifu sastane sa francuskim veteranom Žilom Simonom, ali je njegov protivnik odustao ped duel.
To je značilo, s obzirom da se radilo o odustajanju pre prvog kola, da je Moraing trebalo da za protivnika dobije nekog od srećnih gubitnika, odnosno onih koji su poraženi u kvalifikacijama.
Međutim, desilo se nešto što se gotovo nikada ne dešava.
Za ulaženje u glavni žreb turnira nakon gubitka u kvalifikacijama ono što je potrebno je da se lično upišete na listu, sa koje, prema renkingu, tenisere prozivaju ako neko odustane.
Na pojedinim turnirima u prošlosti se dešavalo da dosta gubitnika ne bude upisano, ili zbog toga što nisu mislili da će neko odustati, ili zbog toga što nisu želeli da čekaju.
U Mujeron-de-Kaptifu je, kako stvari stoje, bilo mnogo takvih, pa nije bilo nikoga upisanog u listu srećnih gubitnika, te je Moraing pobedio bez borbe.
Slična situacija desila se nedavno desila na turniru u Vinston-Sejlemu, kada je Noa Rubin kao srećni gubitnik dobio priliku da igra protiv Endija Marija.
Mari je razbio Amerikanca sa 6:2, 6:0, a onda je otkriven bizaran splet okolnosti.
Naime, Rubin je u tom danu odigrao dva meča, prvo u kvalifikacijama a onda u prvom kolu protiv Britanca, jer je bio jedini srećni gubitnik koji je smeo da izađe na megdan Mariju.
Ostali koji su izgubili u kvalifikacijama se nisu prijavili za ulogu srećnog gubitnika taj dan, pa je jedini ko je preostao bio Rubin, koji je, na kraju, izvukao najdeblji kraj.
Ostali poraženi u kvalifikacijama su sačekali sledeći dan, kada su krenula nova odustajanja u glavnom žrebu, nakon čega je krenula prozivka poraženih u kvalifikacijama.
I tako su neki koji su bili u identičnoj poziciji kao Rubin umesto duela sa višestrukim Grend slem šampionom čak i dobili direktan prolaz u drugo kolo, jer su u glavni žreb upali umesto nosilaca...
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2021
SPORT
Drama se nastavlja: Australijan open se seli zbog Novaka?
Aleksandar Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2021
SPORT
ATP pokrenuo istragu zbog optužbi Ruskinje; Zverev: Novinar kršio naredbu suda
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2021
SPORT
Pilić otkrio zašto na Zapadu ne vole Đokovića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala