- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zelenski proširio sankcije protiv Rusije

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaKijev formulisao spoljnopolitičku strategiju, traži od Rusije reparacije
Kijev formulisao spoljnopolitičku strategiju, traži od Rusije reparacije - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2021
Pratite nas
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski stavio je na snagu odluku Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu o sankcijama protiv još tri ruska preduzeća, kao i protiv organizatora i kandidata na izborima za Dumu koji su održani na Krimu i u Donbasu.
Sankcije podrazumevaju blokiranje aktiva, ograničavanje trovinskih operacija, potpuno ili delimično obustavljanje tranzita resursa, letova na teritoriji Ukrajine, obustavljanje realizacije ekonomskih i finansijskih obaveza, zabrana učešća u privatizaciji i drugo.
Podsetimo, sredinom septembra SNBO Ukrajine je doneo odluku o uvođenju sankcija prema organizatorima izbora za Dumu na Krimu i u Donbasu. Sankcije su, kako je tada rekao generalni sekretar SNBO Aleksej Danilov, uvedene protiv 53 člana izbornih komisija, 33 kandidata i sedam saradnika FSB.
Izbori za Državnu dumu održani su ove godine od 17. do 19. septembra. Državna duma bira se na petogodišnji mandat po mešovitom izbornom sistemu: 225 poslanika bira se sa stranačkih lista, još 225 – iz jednomandatnih izbornih jedinica u jednom krugu.
Izbori u Rusiji - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2021
RUSIJA
Ukrajina optužila za „veleizdaju“ sve koji su pomogli „državi-agresoru“ oko izbora na Krimu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala