- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Sneg moguć već u petak: Meteorolog najavio zahlađenje

© Sputnik / Lola ĐorđevićSneg koji je sinoć počeo da pada širom Srbije osvanuo je danas negde samo na krovovima, drveću i travnjacima, a negde se zabelelo kao usred januara.
Sneg koji je sinoć počeo da pada širom Srbije osvanuo je danas negde samo na krovovima, drveću i travnjacima, a negde se zabelelo kao usred januara. - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2021
Pratite nas
Meteorolog Nedeljko Todorović najavio je da nas od srede očekuje promena vremena, te se sutra očekuje kiša, kao i opadanje temperature, što će značiti izlazak iz toplog perioda i "Miholjskog leta".
Kako je najavio, u petak i subotu se očekuju hladniji dani, gde će se temperatura kretati u normalnim vrednostima za ovo doba godine.
"U petak će padati sneg, na nekim planinama, sve iznad 1.700 metara nadmorske visine", naveo je Todorović za televiziju Pink.
Dodao je da će kiša, koja se očekuje, dobro doći poljoprivrednicima, jer će se prekinuti period suše, koji traje još od meseca juna.
On je objasnio da kada u Srbiji preovlađuje hladan vazduh iz jugoistočne Evrope, možemo da očekujemo oštru košavu, dok je ona, koja je ovih dana prisutna, topla, shodno prijatnom vremenu.
Kako je dodao, noćas ali i ujutru se očekuje jak udar vetra, što će se sutra popodne umanjiti, čime će sam vetar oslabiti, što se više ne može nazvati košavom.
Vremenska nepogoda - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2021
DRUŠTVO
Olujna košava do petka – upozorava RHMZ
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala