- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dritanu Abazoviću dodeljen Ključ grada Tirane

© Foto : Sputnjiku ustupio Kabinet potpredsednika Vlade Crne Gore/Rade KoprivicaDritan Abazović i gradonačelnik Tirane Erion Veliaj
Dritan Abazović i gradonačelnik Tirane Erion Veliaj - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2021
Pratite nas
Gradonačelnik glavnog grada Albanije Erion Veliaj uručio je potpredsedniku Vlade Crne Gore Dritanu Abazoviću Ključ grada Tirane.
Veliaj je istakao da mladi političari regionu treba da donesu novu energiju, da podržavaju jedni druge, a sve u korist napretka, promene svesti kod ljudi i zastarelog načina razmišljanja, saopšteno je iz Kabineta potpredsednika Vlade Crne Gore.
Potpredsednik Vlade Abazović naglasio je da mu je pripala ogromna čast što je prvi čovek iz Crne Gore koji je dobio ovu nagradu.
Abazović je istakao da simbolički Ključ grada Tirane treba da otvori srca građana dve države, a sve sa ciljem njihovog zbližavanja i razbijanja međusobnih predrasuda.
Ključ grada Tirane dosad je dodeljivan istaknutim pojedincima iz sfera politike i umetnosti. Između ostalih, Ključ grada Tirane dodeljen je: Dejvidu Sasoliju, predsedniku Evropskog Parlamenta, Goranu Bregoviću, umetniku, pevačici Dua Lipi, Stevu Panderovskom, predsedniku Republike Sjeverna Makedonija, Borutu Pahoru, predsedniku Slovenije, gradonačelniku Atine i mnogim drugima.
Mapa Balkana - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala