- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Anketa: Da li je slanje američke vojske u Avganistan bila greška

© WikipediaAmeričke trupe u Avganistanu
Američke trupe u Avganistanu - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2021
Pratite nas
Skoro polovina Nemaca, više od trećine Francuza i Italijana i oko 40 odsto Britanaca i Španaca smatra da je uvođenje američkih trupa u Avganistan 2001. bila greška.
Anketa Sputnjik. Mišljenja o Avganistanu
Anketa Sputnjik. Mišljenja o Avganistanu - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2021
Anketa Sputnjik. Mišljenja o Avganistanu
Prema anketi agencije „Ifop“ o slanju američke vojske i njenih saveznika u Avganistan, više od trećine Francuza i više od polovine Italijana, kao i oko 40 odsto Nemaca i Britanaca smatra da je način na koji se američka vojska povukla iz Avganistana pogoršao sliku o SAD u njihovim očima.
Više od polovine svih ispitanika u svim zemljama smatra da je povlačenje trupa iz Avganistana smanjilo nivo svetske bezbednosti. Polovina ispitanih Francuza (50 odsto), 63 odsto Nemaca, više od polovine Britanaca (53 odsto), Španaca (54 odsto) i 60 odsto Italijana deli ovo mišljenje.
Većina ispitanika smatra da bi avganistanske izbeglice koje beže od Talibana (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji) trebalo da prihvate Sjedinjene Američke Države, u odnosu na one koji smatraju da izbeglice treba da primaju evropske zemlje: 63 prema 46 odsto u Francuskoj, 73 prema 58 odsto u Nemačkoj, 75 prema 67 odsto u Velikoj Britaniji, 82 prema 73 odsto u Italiji i 85 odsto prema 80 odsto u Španiji.
Anketu je sprovela kompanija „Ifop“ za agenciju Sputnjik u periodu od 21. do 27. septembra 2021. godine. U anketi je učestvovalo 5.032 ispitanika iz Francuske, Nemačke, Velike Britanije, Italije i Španije. Reprezentativan uzorak osiguran je metodom kvote (pol, uzrast, profesija) nakon podele po regionima i kategorijama aglomeracije. Maksimalna greška uzorkovanja za podatke u celini je +/- 3,1 odsto na nivou pouzdanosti od 95 odsto.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala