- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pazite šta pišete, FBI je na zadatku!

© AP Photo / Louis LanzanoAgenti FBI u Njujorku
Agenti FBI u Njujorku - Sputnik Srbija, 1920, 03.10.2021
Pratite nas
Na ovogodišnjem izdanju turnira u Indijan Velsu učestvovaće i američki Federalni istražni biro (FBI) kako bi pokušao da stane na put vređanju i pretnjama teniserima i teniserkama.
Čelnici ATP i VTA, vodećih teniskih tela, odlučili su se na ovakav potez usled učestalog vređanja tenisera i teniserki putem društvenih mreža.
Članove „belog sporta“ često vređaju navijači, uglavnom nezadovoljni kladioničari, tako što im šalju preteće i neprijatne poruke privatno, ali i javno putem društvenih mreža kao što su Tviter i Instagram.
„Dragi igrači i članovi timova, želeli bismo da vas informišemo da će FBI biti prisutan na ovogodišnjem izdanju turnira u Indijan Velsu kako bi nadgledao i reagovao na zlostavljanje i pretnje na društvenim mrežama prema igračima“, navodi se u saopštenju turnira.
Iako ATP i VTA s pravom žele da stanu na put pretnjama igračima njihovog sporta, metoda uvođenja FBI-a u ovu priču nije se svidela samim navijačima.
„Pod jedan: Šta oni mogu uopšte da urade? Pod dva: Slabije rangirani igrače verovatno i više vređaju. Pod tri: Ti slabiji igrači ne mogu da priušte menadžere društvenih mreža, tako da je pomoć njima potrebnija“, mišljenje je jednog ljubitelja tenisa na Tviteru.
Mnogima je, takođe, ostalo nejasno šta će tačno dolazak samih agenata FBI-a uraditi kako bi se poboljšala borba protiv onih koji uznemiravaju igrače, s obzirom da se Indijan Vels igra u Kaliforniji, a društvene mreže se koriste u čitavom svetu.
Indijan Vels se održava od 4. do 17. oktobra, a na turniru neće biti petostrukog šampiona Novaka Đokovića.
Rafael Nadal i Đordi Arese, selektor Dejvis kup reprezentacije, tokom meča 2004. u Alikanteu - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2021
SPORT
Samo Srbin može da izađe na crtu „mentalnom predatoru“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2021
SPORT
Istorija: Novak je sve promenio posle dve decenije
Dominik Tim - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2021
SPORT
„Nije imao hrabrosti da mi to kaže u lice“ – žestok sukob posle otkaza
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala