- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Samo Srbin može da izađe na crtu „mentalnom predatoru“

© AFP 2023 / JOSE JORDANRafael Nadal i Đordi Arese, selektor Dejvis kup reprezentacije, tokom meča 2004. u Alikanteu
Rafael Nadal i Đordi Arese, selektor Dejvis kup reprezentacije, tokom meča 2004. u Alikanteu - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2021
Pratite nas
Tekuću godinu neće po dobrom pamtiti Rafael Nadal, koji je morao da je prevremeno završi zbog povrede stopala, ali bivši teniser Đordi Arese veruje u povratak Španca, kojeg naziva „mentalnim predatorom“, te ističe da mu je jedini protivkandidat Novak Đoković.
Nadal je potpuno podbacio na najvećim turnirima tokom 2021. godine, dok na US openu, Vimbldonu i Olimpijskim igrama uopšte nije ni igrao.
Prema najnovijim informacijama oporavak 33-godišnjaka iz Majorke od hronične povrede stopala ide dobro, a plan je da se vrati pred Australijan open.
„Ako se Nadal dobro oporavi on ima dve, tri veoma dobre godine pred sobom jer je njegov nivo igre jako visok i on je mentalni predator“, rekao je Arese za „AS“.
Arese je mišljenja da postoji samo jedna osoba koja može da se suprotstavi „Biku sa Majorke“.
„Uraditi sve što je Rafael Nadal ostvario je praktično nemoguće, videćemo da li će to iko prestići. Đoković je jedini koji je za to spreman i ko će to verovatno uraditi, ali svaki put kada mlađi teniseri naprave novi iskorak sve je teže i teže pobediti ih“, podvukao je nekadašnji selektor Dejvis kup reprezentacije Španije.
Vlasnik šest titula na ATP turu i osvajač srebrne medalje na OI 1992. godine se osvrnuo i na to ko će biti najveći teniser svih vremena, popularni GOAT.
„Svako može nekoga više ili manje da voli, ali onaj koji bude imao najviše Grend slem titula će biti najbolji. Velika je borba između njih trojice (svi imaju po 20 GS titula) i iako izgleda da će neko osvojiti još neki Slem, to neće biti lako“, objašnjava 57-godišnji Španac.
Jedna od tema razgovora bio je i supertalentovani 18-godišnji Karlos Alkaras, koji je pridobio srca teniske javnosti sjajnim partijama na nedavno završenom US openu.
„Za nekoliko godina on će steći iskustvo i mentalnu snagu kako bi bio sjajan igrač koji će uraditi velike stvari. Ne sme se sa njim žuriti, on je mentalno spreman i neće imati nikakav problem ako se pred njega stavi pritisak, ali on je Karlos Alkaras i ne treba ga porediti ni sa kim“, stavio je tačku Arese na poređenja sa Nadalom i ostalima.
Aleksandar Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2021
SPORT
Federerov turnir pokušava da zataška težak incident između Zvereva i Ruskinje
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2021
SPORT
Drama Rafaela Nadala: Nisam očekivao da ću hramati
Nikolaj Davidenko i Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2021
SPORT
„Ne znam kakve lekove bi trebalo da koristi Federer...“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala