- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Vakcinacija u Melburnu obavezna, a Novak i dalje krije odgovor

© AP Photo / Frank Franklin IINovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2021
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser planete, našao se u neočekivanom problemu nakon što je država Viktorija, u kojoj je grad Melburn, donela mere da svi sportisti moraju biti vakcinisani.
Novi propisi stavili su sve sportiste u obavezu da se vakcinišu protiv virusa korona kako bi mogli da se nadmeću, a jasno je da je akcenat na Australijan openu gde bi Novak Đoković trebalo da brani titulu.
Danijel Endrjuz, prvi čovek Viktorije, javno je poručio da će svi zaposleni u profesionalnom sportu morati da budu vakcinisani najkasnije do 26. novembra.
Tu se i dolazi do kamena spoticanja i javlja se pitanje svih pitanja, da li će to važiti za tenisere i teniserke na Australijan openu koji dolaze iz inostranstva, odnosno da li će prvi reket planete moći da brani titulu?
„Odluku da li ću primiti vakcinu ću zadržati za sebe. Nadam se da ćete to poštovati. Ne želim da bude etiketiran kao za ili protiv vakcine. Drago mi je da igrači imaju izbor. Đorđe (brat) mi je rekao da je dosta igrača primilo vakcinu“, izjavio je svojevremeno Novak.
I ne samo da bi Đoković u Melburnu trebalo brani titulu, već posle neuspeha na US Openu ponovo nišani put u istoriju, jer bi ga osvajanje 21. Grend slem titule učinilo najtrofejnijim teniserom ikada.
Pobegao bi Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu sa kojima trenutno ima po 20 najvećih titula.
Podsetimo, u Australiji su bile rigorozne mere protiv virusa korona, te su teniseri vreme provodeli uglavnom po hotelima, za razliku od Rolan Garosa, Vimbldona i US Opena.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2021
SPORT
Novak trenutno ima druge prioritete
Ruski teniser Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2021
SPORT
Deset poteza zbog kojih je Rus pokorio Ameriku /video/
Rafael Nadal i Rodžer Federer u zagljaju - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2021
SPORT
Šta zapravo znači poruka koju je uputio Federer
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala