- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak trenutno ima druge prioritete

© Sputnik / Lola ĐorđevićNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2021
Pratite nas
Novak Đoković je na iznenađenje mnogih odlučio da preskoči turnir u Indijan Velsu, ali kada se malo bolje sagledaju razlozi, onda i ne čudi takva odluka, s obzirom na to da želi više vremena da posveti porodici.
Od poraza na US Openu Novaka nema na turnirima. Jasno je da je najboljem na svetu posle „saplitanja“ na putu ka pisanju istorije belog sporta bila potrebna pauza zbog emotivnog pražnjenja i svih onih fizičkih i mentalnih napora koje s sobom nosi vrhunski sport.

„Žao mi je što neću videti navijače u Indijan Velsu i što neću igrati u 'pustinji', mestu koje najviše volim da posećujem. Nadam se da ću vas videti sledeće godine“, naveo je nedavno Đoković.

Ipak, posle bolnog poraza od Danila Medvedeva i to neverovatnim rezultatom 3:0, Đoković je u Americi na stadionu „Artur Eš“ iskoristio priliku da pokaže koliko mu teško pada to što je odvojen od porodice.
Suze su bile neizbežne. Slomio se. Premalo je sa suprugom, sinom i ćerkicom zbog velikog broja turnira. Naravno, nije jedini, takav je slučaj i s njegovim kolegama.
E, pa Novakov sin Stefan je krenuo u školu, a Đoković je trenutno u Beogradu gde želi što više vremena da povede sa porodicom. Takođe, ima i brojne obaveze oko Novak Đoković Fondacije, kao i oko teniske akademije.
U ovom trenutku Novak ima druge prioritete, ujedno želi i da se odmori od tenisa i da „napuni baterije“ kako bi se vratio još jači i ispisao istoriju od koje ga deli još jedan trofej na Grend slem turnirima.
Podsetimo, Đoković, Federer i Nadal, svi imaju po 20 Grend slem trofeja, a Srbin je u Sjedinjenim Američkim Državama propustio priliku da osvoji Kalenderski slem, ujedno i da postane igrač sa najviše trofeja na najvećim turnirima što bi da odvojilo od Španaca i Švajcarca koji slove za njegove najveće rivale.
Rafael Nadal i Rodžer Federer u zagljaju - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2021
SPORT
Šta zapravo znači poruka koju je uputio Federer
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2021
SPORT
„Novak je probao da uradi nemoguće“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2021
SPORT
Đoković odustao od puta u SAD!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala