- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajinski poslanik: Isporuke ruskog gasa Mađarskoj mimo Ukrajine dovešće do sloma zemlje

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaZgrada Vrhovne rade Ukrajine u Kijevu
Zgrada Vrhovne rade Ukrajine u Kijevu - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2021
Pratite nas
Poslanik ukrajinskog parlamenta iz opozicione stranke „Opoziciona platforma – za život“ Ilja Kiva kaže da će isporuke ruskog gasa u Mađarsku mimo teritorije Ukrajine u perspektivi dovesti do sloma zemlje.

„Početak kraja ukrajinske privrede, a na kraju i sloma zemlje... Ruski ‘Gasprom’ počeo je isporuke gasa u Mađarsku kroz gasovod ‘Turski tok’ koji zaobilazi teritoriju Ukrajine! Sve to se dogodio zahvaljujući besmislenom, kriminalnom ekonomskom i političkom stavu vlasti“, napisao je poslanik na Telegramu.

Prema njegovom mišljenju, ukrajinske političare koji su doveli do toga treba pozvati na odgovornost zbog izdaje nacionalnih interesa i uništenja ukrajinskog sistema za transport gasa koji je, kako je naveo, Kijevu donosio prihod od tri milijarde dolara godišnje.
„Sve to je urađeno u korist američkih partnera, koji su želeli da prodaju svoj tečni gas u Evropi, ali je izgubljeno rusko tržište. A Ukrajina, dodvoravajući se Americi u toj igri, jednostavno je uništila svoju privredu i budućnost. Fatalna priča još jednog Avganistana“, rekao je Kiva.
Podsetimo, „Gasprom“ je, prema dugoročnom sporazumu sa Mađarskom potpisanom 27. septembra, juče počeo da isporučuje gas toj zemlji kroz gasovod „Turski tok“ preko Srbije i gasovode u jugoistočnoj Evropi.
Uoči zaključivanja sporazuma, Kijev je saopštio da je razočaran zbog toga i obećao da će se obratiti Evropskoj komisiji radi davanja ocene o usklađenosti sporazuma sa evropskim zakonodavstvom u oblasti energetike.
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2021
RUSIJA
Moskva: Primedbi će uvek biti, ali mi poštujemo sve obaveze iz gasnih sporazuma
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala