- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Primedbi će uvek biti, ali mi poštujemo sve obaveze iz gasnih sporazuma

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2021
Pratite nas
Rusija u potpunosti ispunjava sve svoje obaveze predviđene aktuelnim gasnim sporazumima, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Ruska Federacija ispunjava sve svoje obaveze predviđene gasnim sporazumima koji su na snazi. Primedbi na račun Rusije je bilo i biće, ali najveći deo tih primedbi je ispolitizovan. Ono što je važno jeste da ćemo biti posvećeni našim obavezama“, rekao je Peskov na pitanje novinara da li sporazum sa Mađarskom o isporukama preko „Turskog toka“ narušava sporazum o očuvanju tranzita preko Ukrajine.

„Gasprom“ je, prema dugoročnom sporazumu sa Mađarskom potpisanom 27. septembra, od danas počeo da isporučuje gas toj zemlji kroz gasovod „Turski tok“ preko Srbije i gasovode u jugoistočnoj Evropi.
Tim povodom se oglasila i pres-služba kompanije „Operator GTS Ukrajine“, saopštivši da je „Gasprom“ obustavio tranzit gasa u Mađarsku preko ukrajinske teritorije.
Kompanija je takođe saopštila da je Ukrajini uskraćena mogućnost da uvozi prirodni gas iz Mađarske putem takozvanog virtuelnog reversa zbog ukidanja tranzita ruskog prirodnog gasa preko ukrajinske teritorije ka mađarskoj strani.
Gasovod - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2021
RUSIJA
Mađarska će dobijati gas preko Srbije, Ukrajina besna
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala