- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda pala u Istanbulu, Đorđevićev Fener slavio „na mišiće“

© Foto : ABA / Budućnost Dejan Radonjić
Dejan Radonjić - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2021
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na otvaranju sezone Evrolige u Istanbulu od Fenerbahčea rezultatom 61:57. Turski tim, koji s klupe vodi bivši selektor Srbije Aleksandar Saša Đorđević, uspeo je da opravda ulogu favorita u dramatičnom meču koji je počeo minutom ćutanja u znak sećanja na legendarnog Dušana Dudu Ivkovića.
Šampion Srbije i Jadrana katastrofalno je otvorio susret u Ulker areni gde je domaćin ekspresno poveo rezultatom 12:0 posle nešto više od tri minuta.
Zvezda je olako „prodavala“ lopte što su s druge strane kažnjavali izabranici Saše Đorđevića preko Šajoka, Bukera i ostalih.
Crveno-beli su probili led tek u petom minutu i to preko Nikole Kalinića, bivšeg košarkaša Fenerbahčea koji se ovog leta vratio u Zvezdu.
Šajok je momentalno uzvratio za ogromnih 14:2, da bi onda usledila serija čete Dejana Radonjića - 8:0.
Na kraju prve četvrtine jedini srpski predstavnik u Evroligi prišao je Fenerbahčeu na prihvatljivih 18:15, uz nestvarnih devet izgubljenih lopti.
U drugoj četvrtini viđen je izuzetno mali broj poena svega 21, a Zvezda je dobila tu deonicu rezultatom 11:10, pre svega zahvaljujući nestvarnoj odbrani Nikole Kalinića.
Luki Mitroviću je morala da bude ukazana lekarska pomoć, pošto je dobio udarac od igrača turskog tima i razbijen mu je nos.
Crveno-beli su na poluvremenu imali dva poena zaostatka i čak 14 izgubljenih lopti. Nikola Ivanović i Kalinić bili su najzaslužniji što je Zvezda u takvoj situaciji.
I nastavak dvoboja u Istanbulu doneo je tvrdu košarku sa malim brojem poena, što potvrđuje da su se igrale odlične odbrane, ali uz dosta promašaja.
Na kraju su ipak košarkaši Fenerbahčea uspeli taj period da reše u svoju korist rezultatom 17:11, i da imaju plus osam pre početak odlučujuće četvrtine. Bolji od ostalih na parketu u tim trenucima bili su Pjer i Veseli.
Hrabro je Crvena zvezda ušla u poslednju deonicu, Volters je pogodio flouter uz faul čime se prednost Fenerbahčea ekspresno istopila na pet poena.
Već u sledećem napadu Lazarević je pogodio nakon što je loptu uspeo da „ukrade“ sjajni Ivanović - 45:42.
Ipak, Turci su odbili taj nalet. Prvo je pogodio Akpinari, uzvratio je Volters, a onda je i Veseli ubacio dugu dvojku za 49:44.
Uspeo je do kraja susreta domaćin da održi razliku i da na kraju upiše pobedu „na mišiće“ – 61:57.
Najefikasniji u taboru Zvezde bio je Nikola Ivanović sa 16 poena, šest asistencija i dva skoka, pratio ga je Nejt Volter sa devet. U redovima Fenerbahčea Pjer je bio najefikasniji sa 13 poena.
Kako je Rebrača „vratio“ lakat Željku Obradoviću | Miljanov korner - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2021
Podkast
Kako je Rebrača „vratio“ lakat Željku Obradoviću | Miljanov korner
Vasilije Micić, srpski košarkaš - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2021
SPORT
Micić ponovo ispred svih u Evropi!
Srpski košarkaš Nikola Milutinov u dresu CSKA - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2021
SPORT
Dobre vesti iz Moskve – Srbin izbegao najgori scenario
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala