- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Izbeglica iz Avganistana osuđen na 30 meseci nakon seksualnog zlostavljanja koje je šokiralo Austriju

© REUTERS / Michaela RehleNemački policajci stoje ispred migranata koji čekaju da pređu granicu iz Austrije u Nemačku, Nemačka
Nemački policajci stoje ispred migranata koji čekaju da pređu granicu iz Austrije u Nemačku, Nemačka  - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2021
Pratite nas
Sud u Austriji osudio je tinejdžera izbeglicu iz Avganistana na 30 meseci zatvora, od kojih je u obavezi da izdrži samo 10, nakon što je seksualno zlostavljao devojčicu od sedam godina. Žrtvi je dosuđeno 500 evra odštete.
U sredu je sud u Ridu u Gornjoj Austriji doneo presudu u šokantnom slučaju avganistanskog tinejdžera koji je namamio sedmogodišnju komšinicu u podrum pre nego što ju je seksualno zlostavljao.
Sudija je tinejdžeru izrekao kaznu zatvora u trajanju od 30 meseci zbog ozbiljnog seksualnog zlostavljanja, iako će iza rešetaka morati da provede samo 10 meseci. Tinejdžeru je propisana terapija i dat mu je službenik za uslovnu slobodu. Sud je odlučio da njegovo prebivalište takođe mora biti najmanje 10 kilometara od žrtve. Portparolka suda potvrdila je presudu.
Prema pisanju austrijskih novinskih agencija, tinejdžer je 12. juna namamio devojčicu u podrum stambene zgrade. Kada je stigao kući, ocu devojčice je druga ćerka rekla da je sedmogodišnjakinja u podrumu sa tinejdžerom.
Otac ga je navodno pronašao dok je povlačio pantalone devojčici u podrumu. Usledila je tuča u kojoj je otac deteta onesvešćen. Zatim je odveden u bolnicu.
Devojčica se kasnije poverila ocu šta se dogodilo u podrumu.
Sud je takođe dosudio 500 evra naknade za bol i patnju devojčice. Možda će dobiti više novca putem građanskog prava.
Mnogi austrijski listovi sugerišu da je presuda slaba. Skoro polovina od 8.486 zatvorenika iza rešetaka u Austriji su strani državljani uprkos tome što stranci čine samo 17 odsto stanovništva, piše RT.
Sebastijan Kurc - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2021
SVET
Kurc: Dok god sam na vlasti, Austrija neće primati izbeglice iz Avganistana
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala