- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Makar imao i „45 godina“... /video/

© AFP 2023 / NIKOLAY DOYCHINOVGelor Kanga
Gelor Kanga - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2021
Pratite nas
Gelor Kanga, fudbaler Crvene zvezde, sve je samo ne obična pojava u srpskom fudbalu, a svoju ćudljivost je dokazao u utakmici Lige Evrope protiv Ludogoreca.
Lucidni fudbaler, veznjak plemenitog kova, još jednom se upisao u strelce na stadionu bugarskog kluba – posle pet godina.
U sećanjima navijača Zvezde ostaje „raketa“ koju je poslao u gol Ludogoreca 2016. godine, ali je sve tada pokvario crvenim kartonom dobijenim u poluvremenu.
Drugi mandat u Zvezdi nije delovao plodonosno, Kanga je pravio probleme, sukobljavao se sa trenerom Dejanom Stankovićem, ali...
Nekada briljantni fudbaler, sada mladi trener sa velikim potencijalom, pronašao je „žicu“ Kangi i učinio ga više nego korisnim za ekipu.
Gelor Kanga - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2020
Zvezdina tempirana bomba je eksplodirala kad joj vreme nije
Kanga je poverenje opravdao fenomenalnim pogotkom za Zvezdu u utakmici drugog kola Lige Evrope protiv Ludogoreca, ponovo u Bugarskoj, što je bilo dovoljno za tri boda.
A između dva gola za Zvezdu protiv Ludogoreca Kanga je okušao sreću van granica Srbije, izazvao diplomatski skandal između Gabona i Kongoa, suočio se sa optužbama da je lažirao krštenicu, pravio haos na aerodromu...
Gelor Kanga i Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2021
Otkriveni novi detalji skandala u koji je umešan fudbaler Zvezde
Kakav god bio, pa makar imao i 45 godina, Kanga je „bombarder“ koji će ostati zlatnim slovima upisan u istoriju Crvene zvezde.
Fudbaleri Crvene zvezde protiv Kluža - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2021
SPORT
„Bomba“ Kange donela Zvezdi neočekivanu pobedu u Bugarskoj!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala