Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kurti: Počinje nova epoha, Rosu će biti spremna za intervenciju

© AP Photo / Visar KryeziuAljbin Kurti
Aljbin Kurti - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2021
Pratite nas
Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti oglasio se nakon što je postignut dogovor Beograda i Prištine i napisao je da je srpska strana protekle nedelje postavila četiri uslova za održavanje sastanka u Briselu i da oni nisu ispunjeni. Dodao je da sada počinje nova epoha reciprociteta i Srbija bi na to trebalo da se navikava.
Kurti je naveo da će se specijalna jedinica kosovske policije Rosu povući sa Jarinja i Brnjaka, ali i da ostaje uvek spremna za intervenciju.
"Utvrđen je reciprocitet registarskih oznaka vozila. S obzirom na to da će registarske tablice Republike Kosovo u Srbiji biti pokrivene državnim simbolom, sve registarske tablice Srbije bez razlike takođe će biti pokrivene simbolom na teritoriji naše države", napisao je Kurti na Fejsbuku.
Naveo je da je specijalna jedinica kosovske policije otišla na Jarinje i Brnjak 20. septembra radi zaštite prelaza i granične policije od blokade puteva i slobodnog saobraćaja.
"Pošto oni odlaze, naša specijalna jedinica ne mora ostati tamo i uvek ostaje spremna da ubuduće interveniše u bilo kom od istih ili sličnih prekršaja. Naravno, naša granična policija će u budućnosti nametati reciprocitet registarskih tablica. Kfor će tamo ostati oko dve nedelje kako bi se uverio da je sve bezbedno", naveo je Kurti.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2021
SRBIJA
Vučić: Rosu se povlači sa Jarinja i Brnjaka /video/
Miroslav Lajčak dolazi u Patrijaršiju na sastanak sa patrijarhom Porfirijem - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2021
SRBIJA
Dogovor u tri tačke: Lajčak objavio zaključke sastanka Beograda i Prištine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala