Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Završeni razgovori u Briselu, još nema sporazuma o krizi na Kosovu i Metohiji

© Foto : Kancelarija za KiM/Ustupljeno SputnjikuPetar Petković u Briselu /arhivska fotografija/
Petar Petković u Briselu /arhivska fotografija/ - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2021
Pratite nas
Glavni pregovarač Beograda, Petar Petković nešto pre 21.00 čas završio je bilateralne razgovore sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.
Petković nije davao izjave za medije, a iz delegacije Beograda na ovim pregovorima nisu mogli da potvrde da li će se razgovori u Briselu nastaviti i sutra.
Prethodno su iz delegacije Beograda za Tanjug potvrdili da nikakav dogovor sa prištinskom stranom nije postignut tokom današnjih razgovora.
To su potvrdili i portparol EU Peter Stano kao i ambasada SAD u Prištini koji su poručili da se pregovori nastavljaju u cilju dolaska do rešenja za trenutnu krizu na Severu Kosova i Metohije.
Razgovore sa EU posrednicima u Briselu prvi je završio glavni pregovarač Kosova Besnik Bisljimi koji je po izlasku sa sastanka novinarima okupljenim ispred zgrade EEAS-a rekao da je na sastanku u Briselu postignut načelni dogovor o povratku slobode kretanja između dve strane i da se čeka pristanak Beograda.
Nacrt dogovora, prema Bisljimijevim rečima, podrazumevao bi primenu nalepnica za registarske tablice, povlačenje jedinica Rosu i srpskih barikada, razmeštanje pripadnika Kfora na administrativnim prelazima i formiranje radne grupe za rešavanje pitanja slobode kretanja vozila.
Bisljimi je rekao da su se tokom dana razgovori odvijali odvojeno sa EU posrednicima i da pregovarači Beograda i Prištine nisu seli zajedno za sto.
Protest Srba na prelazu Jarinje - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2021
SRBIJA
Stikeri umesto tablica: Priština kaže da je u Briselu dogovoren nacrt predloga i da se čeka Beograd
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala