- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ostaju na ministarskim mestima: Lavrov i Šojgu ne ulaze u Dumu

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaUlaz u Državnu dumu Rusije
Ulaz u Državnu dumu Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2021
Pratite nas
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu, ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, članica prezidijuma Saveta za nauku i obrazovanje Jelena Šmeljova i glavni lekar moskovske bolnice u Komunarki Denis Procenko nisu prihvatili poslaničke mandate u Državnoj dumi, sledi iz nacrta odluke Centralne izborne komisije.
U dokumentu se navodi da je na čelu savezne liste poslanika Državne dume izabranih u saveznom izbornom okrugu Ana Kuznjecova koja će nadgledati zaštitu majčinstva, detinjstva i podršku porodici. Ostali političari i javne ličnosti iz prve petorke Jedinstvene Rusije ne nalaze se na spisku.
Predsednik Rusije Vladimir Putin na 20. jubilarnom kongresu stranke „Jedinstvena Rusija“ predložio je kandidate koje, prema njegovom mišljenju, treba uključiti u petorku nosilaca izborne liste.
Prema njegovim rečima, na vrhu liste bi trebalo da budu ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, glavni lekar bolnice u Komunarki Denis Procenko, ombudsmanka za prava dece Ana Kuznjecova i kopredsedavajuća štaba „Sveruskog narodnog fronta“ Elena Šmeljeva.
Kako je ranije saopštio portparol Kremlja Dmitrij Peskov, Lavrov i Šojgu će posle izborne kampanje nastaviti da rade kao ministri u Vladi Rusije.
Prema podacima CIK nakon izbora za Državnu dumu Jedinstvena Rusija dobila je 324 mesta u parlamentu, Komunistička partija Rusije imaće 57 mesta, Pravedna Rusija – za istinu imaće 27 mesta, Liberalno-demokratska partija – 21 mesto, a stranka Novi ljudi – 13 mesta.
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2021
RUSIJA
Ljubinka Milinčić: Putinov autoritet bio presudan na izborima, ali tu su još dva autoriteta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala