- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Politikolog: Borisov se neće kandidovati za predsednika Bugarske

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaBojko Borisov
Bojko Borisov - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2021
Pratite nas
Bugarski politikolog Georgi Kirjakov smatra da se bivši premijer Bojko Borisov neće kandidovati za predsednika Bugarske.

"Borisov neće ući u predsedničku trku protiv Radeva, ako ne bude bio siguran da će pobediti na tim izborima. Pošto nije siguran u to, on se neće kandidovati protiv Rumena Radeva. Pored toga, bugarski birači imaju refleks: ako se Bojko Borisov bude kandidovao protiv Rumena Radeva oni će masovno glasati protiv Bojka Borisova – bez obzira da li im se Radev dopada ili ne", izjavio je Kirjakov Bugarskoj televiziji.

On je dodao da nije vreme da se Borisov kandiduje za predsednika, pošto su ranijih godina na izborima učestvovali dosta jaki kandidati i tamo je konkurencija bila velika poslednjih deset godina.
"Pored toga, Bojko Borisov ne voli da gubi na bilo kojim izborima. Svaki poraz bi ga duboko ranio i naravno, partiju GERB", naglasio je Kirjakov.
Politikolog je izrazio mišljenje da bi konkurencija Radevu mogao biti kandidat koalicije "Demokratska Bugarska", ali koalicija nema takvog kandidata.
Podsetimo, 14. novembra će u Bugarskoj biti održani predsednički i parlamentarni izbori.
Predsednik Bugarske Rumen Radev - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2021
REGION
Radev ulazi u trku za drugi predsednički mandat
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala