- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Amerikanizacija“ Nikole Jokića

© AP Photo / Joe MahoneyNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2021
Pratite nas
„Jokić je tvrd orah, rekao mi je da Srbi ne odmaraju“... To su bile reči kojima je Majkl Meloun, trener Denvera, pokušao da objasni zašto Nikola Jokić nije propustio nijednu utakmicu za tu ekipu od 1. avgusta 2020. godine.
Sjajno je sve to bilo po Nikolu Jokića, postao je MVP lige, svrstao sebe u red prvih zvezda NBA lige, ali ga je odvojilo od reprezentacije Srbije.
Sećamo se, Jokić je odbio poziv, sada već bivšeg selektora, Igora Kokoškova da se pridruži srpskom timu u pokušaju da se plasira na Olimpijske igre.
Objašnjenje je bilo sledeće:
„Na moju veliku žalost, ovo je trenutak kada moram da saopštim da i pored ogromne želje, nisam u mogućnosti da nastupam za reprezentaciju. Jednostavno, stanje mog tela iziskuje duže odsustvo sa terena radi oporavka. To je stav i sugestija kluba i jedna neminovnost koju moram da prihvatim. Ubeđen sam da momci i bez mene imaju kvalitet da naprave rezultat koji će nam svima doneti mnogo radosti“, navedeno je u Jokićevoj izjavi za Tanjug.
Nikola Jokić i Majkl Porter junior - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2021
SPORT
Da li će se ponoviti slučaj „Jokić“ – na talonu je 207 miliona dolara
O slučaju je govorio Kris Marlou, komentator koji prati Denver i upućen je u dešavanja u ekipi iz Kolorada, na pitanje zašto je Jokić primoravan da igra toliko.
„Nikola je rekao da želi da igra sve utakmice, a znate da bez njega Nagetsi nisu isti tim. Saglasan sam da će u budućnosti, kako bude stario, Nagetsi želeti da ga odmaraju tokom sezone“, naveo je Marlou.
Budućnost je već – stigla, Srbin će ipak odmarati.
„Plan Denvera je da odmaraju Jokića s vremena na vreme tokom sezone. To ide uz Jokićevu izjavu datu prošle nedelje da će slušati klupske doktore i medicinsko osoblje u vezi sa odmaranjem, odnosno umanjivanjem opterećenja“, naveo je novinar Herison Vind.
Na sve se nadovezao trener Meloun.
„Da, on to sada kaže...“, istakao je Meloun.

„Umanjenje opterećenja“

Odmaranje glavnih igrača, odnosno umanjenje opterećenja, promovisano je u NBA ligi pre nekoliko sezona, pre svih u slučaju Kavaja Lenarda.
Dvostruki šampion NBA lige je po prelasku u Los Anđeles Kliperse propuštao utakmice iako nije bio povređen, a sve sa obrazloženjem da je neophodno umanjiti njegovo opterećenje sa ciljem produžetka karijere.
Mnogo komentara je izazvalo uvođenje takvog principa, legende NBA lige su govorile da je to put ka uništenju lige, umanjivanju kvaliteta i kreiranju negativne atmosfere kod navijača koji žele da svake večeri gledaju svoje omiljene igrače.
Odmaranje igrača nije postojalo kao princip u košarci, sve dok u Americi „istraživanja“ nisu počela da daju podatke o tome koliko je koji igrač u opterećenju i da li postoji opasnost, makar i minimalna, za povredu.
Nova NBA sezona kreće 19. oktobra, Jokić brani naslov MVP lige, a titulu ekipa Milvoki Baksa predvođena Janisom Adetokumbom.
Srpski košarkaš Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2021
SPORT
„Moraš da izabereš kako će Jokić da te ubije“ /video/
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2021
SPORT
Jokić se oglasio o odluci da ne nastupi za Srbiju
Nikola Jokić i Huanćno Ernangomes - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2021
SPORT
Nikola Jokić kao Ivan Drago /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala