- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Crnogorska Vlada onemogućena da ima uvid u poslovanje Nacionalnih parkova

© Sputnik / Jelena VučićevićCrno jezero na Durmitoru
Crno jezero na Durmitoru - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2021
Pratite nas
Članovi Upravnog odbora JP "Nacionalni parkovi Crne Gore" saopštili su da su nezadovoljni upravljanjem Nacionalnim parkovima i da rad članova UO koje je imenovala Vlada, opstruišu direktorka i menadžment preduzeća nedostavljanjem relevantnih, tačnih i verodostojnih informacija o poslovanju.
„Time je prekršen Statut preduzeća, kao i Poslovnik o radu UO prema kojima su direktor preduzeća i stručne službe preduzeća dužni da članovima UO dostave tražene podatke o poslovanju najmanje pet dana pre dana u kojem se planira sednica UO“, saopštio je Upravni odbor.
Jedan od zaključaka je i da su onemogućeni da vrše kontrolnu funkciju i monitoring rada preduzeća.
„Time je posredno uskraćena i Vlada da ima uvid u poslovanje preduzeća čiji je vlasnik i koje je osnovala. Dodatno, uskraćivanjem relevantnih i tačnih informacija UO je onemogućen da vrši svoju osnovnu funkciju – da bude organ upravljanja preduzećem“, navedeno je u saopštenju.
UO navodi da je stanje u JP "Nacionalni parkovi" veoma zabrinjavajuće u svim aspektima.
Ističu da zbog opstrukcije menadžmenta preduzeća kada je u pitanju dobijanje relevantnih i tačnih informacija nisu u mogućnosti da sagledaju uticaj politike zapošljavanja tokom 2021. na troškove preduzeća i njegovu finansijsku poziciju.
Smatraju da je zbog svega potrebno hitno angažovati eksternog revizora kako bi se utvrdili pravi bilansi preduzeća.
Podsećamo, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva inspektori za borbu protiv privrednog kriminala, pokrenuli su postupak provere poslovanje Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala