Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Neću dozvoliti novi pogrom, imamo pravo da dignemo helikoptere u svakom delu naše zemlje

© Tanjug / MILOS MILIVOJEVICAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2021
Pratite nas
Govoreći o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da neće dozvoliti novi pogrom i da Srbija ima pravo da podigne helikoptere na bilo kom delu svoje teritorije.
"Šta se traži od Srbije, sedam dana se nisu uzbudili zbog administrativne linije, ali su se uzbudili kada sam rekao da nećemo da dozvolimo novi pogrom. Oni misle da se šalim", rekao je Vučić i upitao da li hoćete da nas ponižavate i kažete da ne smem da pomerim vojsku dalje od Kraljeva ili Niša.
Vučić je, ironično rekao da oni očigledno hoće da kažu da su pripadnici ROSU, koji sedma dana stoje sa mitraljezima, članovi hipi grupacije, kojima nedostaje samo da zapevaju i zapale travu, te su rešili sve probleme.
Vučić je objasnio da su to ideje koje nudi deo opozicije da Srbija ne treba da ima vojsku, da ne može da se brani.

Vučić: Ne smem da dozvolim kršenje Ustava koje bi stavilo u geto deo populacije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da apsolutno podržava vakcinaciju, ali da ne sme da dozvoli donošenje legislativnih akata koji bi kršili Ustav i stavili u geto deo populacije koja ne želi da se vakciniše.
"Ne mogu da kršim vrhovni legislativni akt. Ne mogu da zatvaram ljude u geto jer nisu hteli da se vakcinišu. Ja to ne mogu da nateram svoje vojnike, a njih ima 15-18%", rekao je Vučić.
On je prokomentarisao tvrdnje opozicije da se ne zamera antivakserima zbog predstojećih izbora.
"Mislim da sam uvek imao ozbiljan stav po tom pitanju. Vakcinacija je najvažnija. Niko od političara nije kritikovao teorije i gluposti da vam šerpe i lonci stoje na rukama kada se vakcinišete", rekao je on.
Dodao je i da je mnoge uspeo da ubedi da se vakcinišu, ali da ne može da uradi sve.
"Omogućili smo švedski sto. Uskoro stiže i Moderna - peta vakcina", naglasio je on i dodao da će se uskoro pojaviti i naša proizvodnja ruske vakcine, pa onda i naša kineska iz naše proizvodnje", izjavio je Vučić gostujući na TV Pink.
"Ja nikada ništa ne radim za izbore. to kažu ljudi koji polaze od sebe. Oni već četiri godine govore da smo stalno u kampanji. Ja ne gledam Srbiju kako će izgledati u martu nego kako će izgledati 2025, 2030, zato što me Srbija interesuje više od toga ko će biti na vlasti", jasan je bio Vučić.
Naglasio je i da "ne može da bude čvršće za vakcinaciju".
Mapa Balkana - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala