- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Novi trilateralni pakt pokazao Zapadu kako izgleda novi svetski poredak

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2021
Pratite nas
Partnerski pakt Australije, SAD i Velike Britanije (AUKUS) jasno je pokazao Zapadu kako izgleda novi svetski poredak uveden na osnovu izmišljenih pravila, a ne na osnovu međunarodnih pravila, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova.
"Ceo Zapad konstantno stavlja na dnevni red nova pravila, predstavljajući ih kao zakon. Svi ponavljaju da će novi svetski poredak biti zasnovan na tim novim pravilima. I svima se dopalo. Međutim, mnogi su počeli da izražavaju nezadovoljstvo čim su dobili priliku da vide taj koncept na delu, kada su SAD, Britanija i Australija, bez pitanja drugih, stvorili trilateralni pakt koji menja odnos svetskih sila u smislu međunarodne bezbednosti'''', rekla je Zaharova.
Ona je dodala da u konkretnom slučaju, nova pravila, koja su još juče bila interesantna, nisu bila tako privlačna svima.
Australija, SAD i Velika Britanija su 15. septembra sklopile bezbednosni pakt AUKUS, kojim će Kanbera dobiti tehnologiju da izgradi osam podmornica na nuklearni pogon.
Australija je nakon ulaska u pakt odustala od kupovine podmornica od Francuske, zbog čega je Pariz optužio Kanberu zbog laži i povukao ambasadore iz Vašingtona i Kanbere.
Američki vojnik - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2021
SVET
Nož u leđima NATO-a, poniženje Evrope i napad na Kinu: Čemu služi AUKUS?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala