Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Ministar Stefanović i ruski ambasador Bocan-Harčenko obišli administrativnu liniju

© Foto : Ministarstvo odbrane SrbijeMinistar Stefanović i ruski ambasador Bocan-Harčenko obišli administrativnu liniju
Ministar Stefanović i ruski ambasador Bocan-Harčenko obišli administrativnu liniju  - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2021
Pratite nas
U kontekstu trenutnog naleta tenzija na administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom, Beograd pokazuje najveću odgovornost i rezervu, saopštila je Ambasada Rusije u Srbiji, nakon obilaska ruskog ambasadora Aleksandra Bocan-Harčenka linije razgraničenja.
"U okviru bliskih kontakata između ruskog i srpskog ministarstva odbrane, na predlog srpske strane, ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko i vojni ataše Aleksandar Zinčenko pratili su ministra odbrane Srbije Nebojšu Stefanovića i načelnika Generalštaba Milana Mojsilovića 26. septembra na putovanju radi inspekcije srpskih vojnih jedinica stacioniranih u regionima zemlje koji se graniče sa Autonomnom pokrajinom Kosovom i Metohijom u strogom skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN i vojno-tehničkim sporazumom iz Kumanova", navela je Ambasada Rusije u Srbiji.
Tom prilikom detaljno su razmenjena mišljenja sa srpskim partnerima u vezi sa situacijom na severu srpske pokrajine kao rezultat provokativnih koraka Prištine, stoji u saopštenju, u kome se dodaje da je poseta pokazala da srpska strana deluje sa najvećom odgovornošću i rezervom i da sistematski sprovodi paket mera koje je odobrio Savet za nacionalnu bezbednost na čijem čelu je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
"Još jednom je navedeno da je jedini način da se ublaže tenzije koje je izazvala Priština prekid svih njenih jednostranih akcija i povratak na stanje pre krize", navodi se u saopštenju Ruske ambasade.
"Zahvalni smo Ministarstvu odbrane Srbije na otvorenom dijalogu i poverenju i spremni smo da ga nastavimo. Rusija će kao stalna članica Saveta bezbednosti UN posvetiti dužnu pažnju rešenju za Kosovo", stoji u saopštenju.
Pročitajte još:
Nebojša Stefanović, Milan Mojsilović, Aleksandar Bocan Harčenko i Aleksandar Zinčenko na sastanku u kasarni u Raškoj - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2021
SRBIJA
Bocan Harčenko: Situacija na Kosovu i Metohiji izaziva veliku zabrinutost
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala