- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Boks ima novog šampiona – Entoni Džošua dobio „hladan tuš” usred Londona!

© AP Photo / Frank AugsteinEntoni Džošua i Aleksandar Usik
Entoni Džošua i Aleksandar Usik - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2021
Pratite nas
Britanski bokser Entoni Džošua više nije svetski bokserski šampion u teškoj kategoriji, pošto ga je šokirao i pobedio Ukrajinac Aleksandar Usik.
Usik je na prepunom stadionu FK Totenhem u Londonu pred oko 67 hiljada gledalaca pobedio Džošuu posle jednoglasne odluke sudija nakon 12 rundi (117-112, 116-112, 115-113).
Ukrajinac je pobedom nad Britancem osvojio čak tri pojasa u teškoj kategoriji – VBA, VBO i IBF.
Najvećom pobedom u karijeri 34-godišnji bokser je popravio profesionalni skor na 19-0 (13 nokautom), dok je Džošua pao na 24-2, te izgubio nadu da će sledeće godine moći da se sa Tajsonom Fjurijem bori za vlasništvo sve četiri titule u teškoj kategoriji.
Zanimljivo da je ovo bio okršaj dvojice bivših olimpijskih šampiona iz Londona 2012. godine, kada je Džošua osvojio zlato u superteškoj, a Usik u teškoj kategoriji.
U ovoj borbi jasno je bilo da je Usik bio bolji, pošto je kontrolisao borbu od samog početka, ne dopustivši Džošui da napravi preokret.
„Ovo mi mnogo znači. Borba je prošla baš onako kako sam očekivao. Bilo je par momenata kada mi je Entoni zapretio, ali ništa posebno”, rekao je Usik posle velike pobede i dodao:
„Naporno sam radio od januara spremajući se z aborbu. Bilo mi je potrebno oko pola godine i mnogo dugo nisam video porodicu. Nedostaju mi deca, nedostaje mi da ih gledam kako se igraju. Želim da idem kući i budem srećan, ne razmišljam o revanšu u ovom trenutku”.
Tajson dolazi u Beograd!
Američki jutjuber savladao bivšeg UFC šampiona – u nameštenoj borbi?! /video/
Nikolićeva pobeda – za male borce: „To su istinski heroji!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala