- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Možda nije trebalo da budem na Dudinoj sahrani“

© Sputnik / Lola ĐorđevićSahrana Dude Ivkovića
Sahrana Dude Ivkovića - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2021
Pratite nas
Košarkaški stručnjak iz Slovenije Jure Zdovc izjavio je u intervjuu za grčke medije da možda nije trebalo da se pojavi u Beogradu na sahrani legendarnom Dušanu Dudi Ivkoviću.
Veliki i neponovljivi Duda Ivković bio je selektor Zdovcu u reprezentaciji Jugoslavije koja je osvojila zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu 1990. godine, kao i na EP 1989. i 1991, a tu je i srebro na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine.
Jedno od najbolnijih sećanja koje Jure Zdovc pamti, a vezano je za Ivkovića jeste Evropsko prvenstvo u Rimu, neposredno pred raspad SFRJ, kada je od Zdovca traženo da napusti tim, zbog čega je rešio da pokuca na Dudina vrata u hotelu.
Zbog toga je iskusni trener, nekada sjajni košarkaš, poručio u razgovoru za grčku Gazetu da mu je čast što je došao na poslednji oproštaj od Ivkovića, ali da mu tu možda nije bilo mesto.
„Sve se odigralo jako brzo. Niko nije znao da dolazim na sahranu osim Žarka Paspalja. Kada sam stigao na groblje sa suprugom, video sam Željka, Vlada i Danilovića, prišao sam im i seo sa njima. Obradović se iznenadio kada me je video. Posle nam je neko prišao i rekao da bi bilo lako da mi odnesemo Dudu u njegovu poslednju kuću. Dino se takođe pojavio u poslednjem minutu. Nisam znao u tom momentu da postoji simbolični momenat u celoj priči. Reći ću vam nešto, rekao sam to i supruzi. Možda nije trebalo da budem tamo jer sam napustio reprezentaciju Jugoslavije. U svakom slučaju, bila mi je čast biti tamo, sa moji starim prijateljima. Bilo je to poslednje zbogom treneru“, izjavio je Zdovc za grčku Gazetu, dodajući da puno duguje Ivkoviću jer mu je promenio život.
Ivan Paunić - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2021
SPORT
„Klinac si, treba da igraš protiv Španije, a on prekine trening i kaže – 'ajmo na kafu!“
Sahrana Dude Ivkovića - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2021
SPORT
Veličanstven ispraćaj Dušana velikog /foto/
Komemoracija Dušanu Dudi Ivkoviću u Narodnoj Skupštini Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2021
SPORT
Željko i Duda su imali jednu malu tajnu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala