- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Mladi ruski piloti se čeliče na Arktiku: Pilotiranje u ekstremnim vremenskim uslovima /video/

© Sputnik / Alexander Vilf / Uđi u bazu fotografijaRuski lovci-presretači MiG-31
Ruski lovci-presretači MiG-31 - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2021
Pratite nas
Posada lovaca MiG-29K ruske Severne flote održala je vežbe u ekstremnim uslovima na Arktiku, prenosi televizija „Zvezda“.
Na nebo iznad Koljskog poluostrva i Barencovog mora podigli su se lovci MiG-29K. Mladi piloti zasebnog brodskog vazduhoplovnog puka Severne flote obučavaju se u najtežim vremenskim uslovima.
Manevri su izvođeni pri niskoj oblačnosti, praćeni jakim naletima vetra. Pod nadzorom iskusnih instruktora bivši kadeti su razvijali veštine individualnog pilotiranja i koordinaciju u sastavu grupe. Kako bi realizovali sve zadatke, piloti su poletali 16 puta.
Vojne vežbe ove vrste omogućavaju pilotima da postanu deo posade koja upravlja borbenim letelicama i u najsurovijim vremenskim uslovima.
MiG-29 je jedan od najuspešnijih sovjetskih lovaca i prvi lovac četvrte generacije. U njega je ugrađena „stelt“ tehnologija.
Ranije je „Nešnal interest“ pisao da se modernizovan MiG-29 može smatrati modernim borbenim avionom, pošto je dobio najnovije sisteme za letenje i sisteme naoružanja koji omogućavaju vazdušne operacije različitog stepena složenosti. Lovac je dobio nove rakete vazduh-zemlja i protivbrodski sistem naoružanja.
Glavna karakteristika modernizovanog MiG-29 je posebna instalacija za elektronsko ratovanje koja štiti letelicu od neprijateljske protivvazduhoplovne odbrane i presretača.
Lovac MiG-35 na aero-mitingu u Žukovskom - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2021
U novim „migovima“ od ove godine: „Striži“ prelaze na najnovije lovce MiG-35 /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala