- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Amerikanci napustili Avganistan ne razmišljajući o posledicama, ostalo mnogo oružja

© AP Photo / Bernat ArmanguePripadnici pokreta Taliban ispred Univerziteta u Kabulu
Pripadnici pokreta Taliban ispred Univerziteta u Kabulu - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2021
Pratite nas
Užurbani odlazak snaga SAD i NATO iz Avganistana odvijao se bez analize posledica, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i upozorio da je u toj zemlji ostalo mnogo oružja. Neophodno je sprečiti da ono bude upotrebljeno za nekonstruktivne ciljeve, rekao je Lavrov.
Lavrov je na konferenciji za novinare u sedištu Ujedinjenih nacija, gde će se kasnije večeras obratiti učesnicima Generalne skupštine, rekao i da Rusija podržava odlučnu nameru talibana (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji) da se bore protiv terorističke organizacije DAEŠ (takođe organizacija zabranjena u Rusiji) u Avganistanu.
„Podržavaćemo odlučnost talibana da se bore protiv DAEŠ i drugih terorističkih organizacija na sve načine“, istakao je ruski ministar.
Upitan da prokomentariše informacije o tome da su talibani odredili kandidate za ambasadora u Rusiji, on je rekao da se talibani nisu obraćali Moskvi sa zahtevom za agreman, te da je u Rusiji ambasador kojeg je imenovala prethodna vlada.
Dodao je i da se pitanje međunarodnog priznanja talibana trenutno ne postavlja nigde, a da će se Rusija rukovoditi tim pristupom kada bude dobila zahtev talibana za postavljanje ambasadora.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2021
Kriza u Avganistanu
Putin: Zapad je u Avganistanu ostavio čitav arsenal modernog naoružanja, tu nema ničeg dobrog
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala