- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Gvardiolina osveta, a u Mančesteru muk /video/

© AP Photo / Pierre Philippe MarcouPep Gvardiola, menadžer Mančester sitija, i Tomas Tuhel, menadžer Čelsija, pred početak finala Lige šampiona
Pep Gvardiola, menadžer Mančester sitija, i Tomas Tuhel, menadžer Čelsija, pred početak finala Lige šampiona - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2021
Pratite nas
Fudbaleri Mančester sitija pobedili su gostima u derbi meču šestog kola Premijer lige Čelsi - 0:1 (0:0:). U reprizi prošlosezonskog finala Lige šampiona tim Pepa Gvardiole osvetio se Tuhelovim „plavcima“, a jedini gol postigao je Gabrijel Žesus.
Tim ruskog milijardera Romana Abramoviča, aktuelni prvak Starog kontinenta, ove sezone igra odličan fudbal i u Premijer ligi nije znao za poraz, sve do sudara sa Mančester sitijem.
Očekivao se uzbudljiv meč na Stamford bridžu u dvoboju osvajača Lige šampiona i prvaka Engleske, baš kao što je to bio slučaj i kada su se prethodni put sastali na stadionu Dragao u najjačem klupskom takmičenju, i to u finalu.
Tada je gol Haverca presudio „građanima“, koji su se sada na neki način revanširali Čelsiju.
Koban po njih bio je Brazilac Gabrijel Žesus koji je u 53. minutu, posle prave bravure, pogodio Mendijevu mrežu na asistenciju Žoao Kansela.
I zaista sve je bilo na strani kaznene ekspedicije Pepa Gvardiole koja je imala 61 odsto loptu u svom posedu i čak 15 šuteva ka golu rivala, naspram svega pet Čelsijevih pokušaja, od kojih nijedan nije išao u okvir gola!
Tri boda zasluženo su pripala gostima koji su posle šest odigranih kola Premijer lige na drugom mestu sa 13 bodova, dok trećeplasirani Čelsi ima isto toliko.
Mančester junajted pretrpeo je šok na svom Old Trafordu protiv Aston Vile, s obzirom na to da su gosti u 89. minutu preko Kortnija Hausa uspeli da odnesu čitav plen, dok je Bruno Fernandeš promašio penal u 93. minutu za muk u Teatru snova.
Junajted se sa prve pozicije srozao na četvrto mesto, a na tronu se nalazi Liverpul koji od 18.30 gostuje Brentfordu.
Od njega se najviše očekuje i od njega najviše i zavisi - Leo Mesi - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2021
SPORT
Isplivali novi detalji Mesijevog ugovora, da li je prekršen finansijski fer-plej?
Sejduba Suma - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2021
SPORT
Partizan otpustio Sumu – zbog Instagrama!
Rikardinjo i Miki Aksentijević - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2021
SPORT
„Mađioničar se iznervirao što igra protiv Srbije“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala