- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Mađioničar se iznervirao što igra protiv Srbije“

© Foto : Privatna arhiva/AksentijevićRikardinjo i Miki Aksentijević
Rikardinjo i Miki Aksentijević - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2021
Pratite nas
Futsaleri Srbije u petak od 19 časova biju bitku na Svetskom prvenstvu protiv Portugalije, a golman „orlova“ Miodrag Miki Aksentijević poručuje da su čuda moguća, ukoliko čvrsto verujete u njih.
„Već smo pobeđivali Portugalce koji su aktuelni prvaci Evrope, dobijali smo i Brazil i Italiju, Ukrajinu. Srbija nije više na marginama futsala. Možda taktički kaskamo za najboljima, ali fizički i temperamentom možemo sa svima da se nosimo“, počeo je iz Litvanije razgovor za Sputnjik Miki Aksentijević.
Jedan od najboljih golmana na planeti poručio je posle demoliranja Sjedinjenih Američkih Država da Srbija ide na Brazil, ali se ispostavilo da su Portugalci naredna prepreka.
Isto je poručio i naš selektor, pa je Aksentijević objasnio šta se zapravo sve izdešavalo.
„Meni je iskreno bila želja da idemo na Brazil. Lakše je protiv njih igrati nego protiv Portugalaca. Nije zavisilo samo od naše pobede i gol-razlike, već i od drugih rezultata. Japan je napravio pometnju jer je izgubio od Paragvaja a to niko nije očekivao, pa su umesto drugi završili kao treći“.
Na pitanje zbog čega bi više voleo Brazil, a ne Portugaliju, usledio je detaljan odgovor majstora među stativama koji je trenutno član nemačkog Štutgarta.
„Brazilci su možda veći majstori, imaju više majstora 'jedan na jedan'', ali lakše se čita ta njihova prepoznatljiva igra. Ta igra 3-1, igraju spori napad na špiceve i na stranu. Portugalci ima isto dobre špice i igraju 4-0, brže igrače imaju, kompletniji su nekako i kompaktniji. Teže je braniti se protiv njih jer su brzi. Brazilci jesu majstori, ali su stariji dosta. Mene nije bilo dve godine u reprezentaciji iz nekih privatnih razloga nisam hteo da budem deo priče, ali sam se vratio kada je Momčilović bio pozitivan i vidim da smo dosta napredovali. Nismo više na marginama i daćemo sve da to pokažemo protiv Portugalaca“.
Aksentijević je odlično upoznat s kvalitetima Rikardinja, jednog od najatraktivnijih igrača u istoriji futsala, koji je predvodnik ove generacije.
Njih dvojica bili su saigrači u Parizu prošle godine i jasno je da su se čuli nakon što je odlučeno da se u osmini finala sudare Srbija i Portugalija.
Rikardinjo se iznervirao što igraju protiv nas. Bili su prvi u grupi i zaslužili su lakši žreb, neki Paragvaj, Japan, tako nešto, a ne nas. Namazani su Portugalci, nisu tek tako evropski šampioni i njihov Sporting je osvajač Lige šampiona. Nije sramota izgubiti od njih, ali je velika stvar pobediti ih. Možemo to, uveren sam. Tukli smo ih u Beogradu na Evropskom prvenstvu (3:1). Oni su otišli kući, a mi prošli dalje. Rikardinjo je imao povredu skočnog zgloba i operaciju i vraća se u formu. Znam sve o tom mađioničaru koji sa loptom može sve, ali se primećuje da nije dugo igrao. Profesionalac je i daće sve da bude najbolji kada je to najpotrebnije. Ponavljam, možemo sa njima“, ističe Miki.
Aksentijević zna šta je tačno potrebno da se nokautiraju Portugalci kako bi se izborio plasman u četvrtfinale, gde ukrštamo verovatno sa Špancima koji takođe od 19 časova u petak igraju sa Česima.
„Ako budem branio kao što znam, ako Joca Lazarević bude u svom ludilu, ako Cipi Kocić bude rolao loptu i driblao kako on zna, ako Rakić i Boba budu zatvorili pozadi, prolazimo! Svi moramo da damo 150 odsto. Treba puno toga da se poklopi, ali ako verujete u čudo može i da se ostvari. Svetsko prvenstvo je sad, pa za četiri godine i hoćemo da se borimo za neku od medalja“, završio je momak iz Prokuplja i jedan od najboljih golmana na planeti 38-godišnji Miodrag Miki Aksentijević.
Huligani - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2021
SPORT
Talasu huliganizma nema kraja – palice, baklje i uništeni autobus /video/
Futsal – srpski igrači na Svetskom prvenstvu - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2021
SPORT
Kako su Amerika i Japan „zakuvali čorbu“ Srbiji
Srpski fudbaler Stefan Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2021
SPORT
Srbin je tek došao, a već uspeo što niko nije skoro deset godina! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala