- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajinska vojska: Ruski izviđački avioni u zoni Crnog mora gde izvodimo vežbe

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaAmerički nosač aviona u Crnom moru pod pratnjom fregate „Admiral Esen“
Američki nosač aviona u Crnom moru pod pratnjom fregate  „Admiral Esen“ - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2021
Pratite nas
Komanda vazdušnih snaga vojske Ukrajine tvrdi da su izviđački avioni Rusije ušli u zonu u Crnom moru gde oni izvode vojne vežbe.

„U oblasti u kojoj se izvore bojeva gađanja PVO jedinica vazdušnih snaga i snaga PVO u sklopu pešadije Oružanih snaga Ukrajine u akvatoriji Crnog mora izviđački avioni RF tipa Su-24 MR i Il-20 grubo su prekršili pravila korišćenja vazdušnog prostranstva tako što su više puta ušli u zabranjenu zonu koju je Ukrajina rezervisala za izvođenje vežbi. Ruski avioni su presecali putanje meta tipa VR-3 Rejs protiv kojih su primenjivane ukrajinske PVO navođene rakete“, tvrdi se u saopštenju ukrajinske komande.

Nije precizirano o kojim se tačno vežbama radi.
Ranije je saopšteno da se u Crnom i Azovskom moru do 30. septembra održavaju strateške komandno-štabne vojne vežbe „Ujedinjeni napori-2021“ uz učešće vojnika i tehnike NATO.
Ruska strana je, pak, u više navrata isticala da se svi letovi realizuju strogo u skladu sa međunarodnim pravilima korišćenja vazdušnog prostora iznad neutralnih voda, bez kršenja granica drugih država.
Vojne vežbe Morski povetarac na Crnom moru u kojima učestvuju brodovi Ukrajine, Gruzije, Rumunije, Turske, Letonije i SAD - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2021
RUSIJA
„Ruske trupe stalna pretnja“: Zelenski poziva na jačanje prisustva NATO-a u Crnom moru
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala