- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska delegacija otkazala odlazak na sednicu PS SE zbog diskriminacije ruske vakcine

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaPoslanici na plenarnom zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope
Poslanici na plenarnom zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2021
Pratite nas
Ruska delegacija neće ići u Strazbur na jesenju sednicu Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PS SE) saopštio je šef ruske delegacije, zamenik predsednika Državne dume Rusije Petar Tolstoj.

„U svetlu uspostavljanja kontakata između Rusije i organa Saveta Evrope francuska vlada pokušava da ograniči kretanje članova ruske delegacije po Strazburu pod izgovorom sanitarnih mera koje preduzimaju francuske vlasti u borbi protiv pandemije: na teritoriji te zemlje ne priznaju vakcinu 'Sputnjik Ve' (Sputnik V). Pritom, Francuzi stavljaju Ruse u diskriminacioni položaj u poređenju sa našim kolegama iz drugih zemalja, konkretno sa autorima rusofobičnih rezolucija – Ukrajincima, Baltima i drugima“, napisao je Tolstoj na Telegramu.

Kako je rekao, „u aktuelnim uslovima ruska delegacije neće ići u Strazbur, a pratiće rad Skupštine onlajn“.

Savet Evrope: Prihvatamo sve vakcine

Nakon toga se oglasila PS SE, istakavši da učesnici sednice Parlamentarne skupštine mogu bili imunizovani bilo kojom vakcinom, uključujući i rusku „Sputnjik Ve“.

„Zvanični posetioci prostorija Saveta Evrope mogu koristiti sve vakcine koje su licencirale zemlje-članice Saveta Evrope, uključujući i vakcinu 'Sputnjik Ve'. Od svih posetilaca tražimo da popune 'Kovid obrazac' u kome potvrđuju da su vakcinisani nekom od vakcina, da imaju negativan test na kovid 19 ili da su preležali tu bolest“, saopštila je Sputnjiku pres-služba PS SE.

Jesenja sednica PS SE počeće u ponedeljak, 27. septembra.
Podsetimo, na početku zasedanja Parlamentarne skupštine Saveta Evrope ruskoj delegaciji je zabranjeno da se slobodno kreće Strazburom, jer Evropska Unija ne priznaje vakcinaciju „Sputnjikom Ve“, saopštio je član delegacije Saveta Federacije Rusije Vladimir Krugli.
Zasedanje Parlamentarne skupštine Saveta Evrope - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2021
RUSIJA
Poslanik Dume: Rusija ne treba da učestvuje na zasedanju Parlamentarne skupštine Evrope
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala