- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Poslanik Dume: Rusija ne treba da učestvuje na zasedanju Parlamentarne skupštine Evrope

© Sputnik / Dominik Buten / Uđi u bazu fotografijaZasedanje Parlamentarne skupštine Saveta Evrope
Zasedanje Parlamentarne skupštine Saveta Evrope - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2021
Pratite nas
Ruska delegacija ne bi trebalo da učestvuje na sastanku Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PS SE) zbog ograničenja kretanja, smatra predsedavajući Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin.
Ograničavanje slobode kretanja po Strazburu zbog nepriznavanja vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) u Evropskoj uniji Volodin je nazvao narušavanjem ljudskih prava i svih državljana Rusije.
„Rusija poštuje standarde i plaća svoje učešće u PS SE više od drugih. Diskriminacija naših parlamentaraca je neprihvatljiva. S tim u vezi, bilo bi ispravno ne učestvovati na zasedanju PS SE“, napisao je Volodin na svom Telegram kanalu.
Prema njegovim rečima, Rusi su izabrali poslanike koji zastupaju njihove interese i interese zemlje.
Volodin je nepriznavanje ruske vakcine u Evropskoj uniji ocenio kao način da se „lobira za proizvode velikih farmaceutskih kompanija – američkih i evropskih“.
On je istakao da je „Sputnjik Ve“ odobren u više od 70 zemalja sveta, da je pokazao svoju efikasnost, a stav EU je pokušaj da se proces politizuje.
Na početku zasedanja Parlamentarne skupštine Saveta Evrope ruskoj delegaciji je zabranjeno da se slobodno kreće Strazburom, jer Evropska Unija ne priznaje vakcinaciju „Sputnjikom Ve“, saopštio je član delegacije Saveta Federacije Rusije Vladimir Krugli.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala