- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Kompanije iz Srbije ugovorile sa Rusijom izvozne poslove vredne 10 miliona evra

© Sputnik / Jovana VukotićDetalj sa srpskog štanda na Međunarodnom sajmu hrane VrldFud u Moskvi
Detalj sa srpskog štanda na Međunarodnom sajmu hrane VrldFud u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2021
Pratite nas
Kompanije iz Srbije dogovorile su izvozne poslove vredne skoro 10 miliona evra na Međunarodnom sajmu prehrambenih proizvoda u Moskvi.
Na ovoj prestižnoj sajamskoj manifestaciji koja se održava od 21. do 24. septembra, izvoznu ponudu, uz podršku Privredne komore Srbije i Razvojne agencije Srbije, predstavilo je 17 proizvođača voća i povrća, mesnih prerađevina, vina, alkoholnih proizvoda i začinskih dodataka.
Direktor Predstavništva PKS u Moskvi Dejan Delić naveo je da su za srpske proizvode, pored ruskih kupaca, zainteresovani i distributeri iz Belorusije, Indije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Uzbekistana, ali i zemalja regiona.
„Najviše je interesovanja za sveže i smrznuto voće, jabuke, maline, jagode, prerađeno, sušeno povrće i začinske dodatke jelima, mesne prerađevine, alkoholne proizvode i voćna vina“, rekao je Delić.
U saopštenju se navodi da su u okviru Nacionalnog paviljona Srbije, proizvodne kapacitete i izvozne potencijale predstavili, između ostalih, „Zlatiborac“, „Telek Paprika“, „Budimka“, „Simex Original“, Vinarija Čoka i „Ćirić Agro“.
Naredno učešće srpskih kompanija planirano je za februar 2022. godine na Međunarodnom sajmu prehrambenih proizvoda „Prodekspo“, takođe u Moskvi, saopštila je Privredna komora Srbije, a preneo Tanjug.
Prodavnica - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2020
Stiže stotinu ruskih supermarketa u Srbiju — padaju cene na rafovima
Koronavirus utiče na pad berze - Sputnik Srbija
Sve o domaćoj i svetskoj ekonomiji

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala