- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

„Napravili smo gvozdeni zid“: Amerika rasporedila oklopna vozila uz granicu s Meksikom /video, foto/

© AP Photo / Julio CortezRio Grande
Rio Grande - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2021
Pratite nas
Guverner Teksasa Greg Abot saopštio je u sredu na društvenim mrežama da pripadnici Ministarstva za bezbednost Teksasa i Nacionalne garde rade na obezbeđenju južnih pograničnih gradova, poput Del Rio, gde izbeglice sa Haitija imaju improvizovani izbeglički kamp u nadi da će dobiti azil u SAD.
Fotografije koje je guverner Teksasa objavio prikazuju naoružano američko osoblje koje nadzire područje uz reku Rio Grande, a duž američke granice sa Meksikom viđen je i konvoj oklopnih vozila i kamiona.
Abot je u utorak za „Foks njuz“ rekao da vlast savezne države Teksas obavlja zadatke koje bi trebalo prepustiti administraciji američkog predsednika Džoa Bajdena.
„Stotinama vozila teksaškog ministarstva za bezbednost napravili smo gvozdeni zid koji je sprečio bilo koga da pređe tu barijeru“, rekao je on i dodao da su vlasti efikasno povratile kontrolu nad granicom.
Raspoređivanje oklopnih vozila u oblasti Del Rio dolazi nakon izveštaja koji ukazuju na to da je hiljade migranata sa Haitija stiglo na granicu sa nadom da će im biti dozvoljeno da dobiju azil u SAD, jer su mnogi napustili svoje domove zbog nasilja i rasne diskriminacije.
Porast imigracije u SAD zabeležen je ubrzo nakon dolaska Bajdena na čelo Bele kuće.
Migranti sa Haitija na američkoj granici - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2021
SVET
„To je užasno“: Prizori iz Amerike izazvali lavinu osuda, raste pritisak na Bajdena /video, foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala