- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov na sastanku sa Stoltenbergom: Rusija neće u NATO, ne iskušavajte sreću

© Sputnik / Эduard Pesov / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2021
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov započeo je svoje učešće u zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija sastankom sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom u Njujorku, saopštilo je rusko Ministarstvo.
Lavrov se tokom protokolarnog fotografisanja našalio, obraćajući se predstavnicima medija.
„Ne iskušavajte sreću. Rusija ne namerava da se pridruži NATO-u“, rekao je ruski ministar.
Sastanak je održan iza zatvorenih vrata.
Kako je saopšteno na sajtu Ministarstva spoljnih poslova, strane su razgovarale o aktuelnom stanju u odnosima Rusije i NATO-a.
„Ruska strana je ponovo odlučno skrenula pažnju na naše konkretne predloge za deeskalaciju i smanjenje napetosti duž kontakt-linije“, navodi se na sajtu.
Kako je NATO saopštio, Stoltenberg će se sastati i sa generalnim sekretarom UN Antonijem Guterešem i sa pojedinim rukovodiocima iz zemalja-članica NATO-a. Razgovaraće i sa savetnikom američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejkom Salivanom.
Ranije je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova saopštila na društvenim mrežama da je Lavrov doputovao u Njujork kako bi učestvovao u 76. sednici Generalne skupštine UN.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2021
RUSIJA
Lavrov: NATO krši Osnivački akt s Rusijom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala