- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Terzić o odlasku iz Zvezde, botovima, medvedima i dugu: „Izučavaće se na univerzitetima“

© Foto : FK Crvena zvezdaGeneralni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić
Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2021
Pratite nas
Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde, poručio je bez ustezanja da će napustiti Marakanu u slučaju da crveno-beli ne budu šampioni, da je dug kluba 35 miliona evra, kao i da će se ono što je urađeno tokom njegovog mandata izučavati na univerzitetima.
Prvi operativac najtrofejnijeg srpskog kluba gostovao je na TV Prva i dotakao se svih aktuelnih tema vezanih za Crvenu zvezdu koja je odložila meč sa Voždovcem posle derbija sa Partizanom (1:1), a razlog je stomačni virus koji je pokosio svlačionicu.
Odlazim iz kluba prvi put kada Crvena zvezda ne bude bila šampion. Sve što se dobro desilo Crvenoj zvezdi u prethodnom periodu je moja zasluga. Ja sam birao igrače, trener, skaute, ja sam doveo Kataija, Ivanića, Borjana. Isto tako za sve loše što se desi odgovornost je moja. A ja sam vrlo odgovoran čovek. Ako u maju ne budemo šampioni, neće to biti greška Dejana Stankovića, nego moja. Ja sam ga doveo. Ovo je moja osma sezona u Crvenoj zvezdi i osvojili smo pet titula. Nećete od mene čuti one priče kako je Partizan bio bolji. Moja će biti greška što nisam predupredio tu stvar da mi budemo bolji. Zvezda ima pobednički mentalitet, veliki je klub i čim niste šampion, znači da nešto u sistemu ne valja“, izjavio je Zvezdan za Prvu televiziju.
U poslednje vreme sve glasnije su priče o višemilionskom dugu kluba iz Ljutice Bogdana. Prema informacijama koje su dostupne uvidom u APR stoji da je Zvezda zadužena oko 50 miliona evropskih novčanica, a Terzić na tu temu kaže:
„Što bi rekao Gaga Nikolić, nije vest ako pas ujede čoveka, nego kada čovek ujede psa. Bilo je oko tog duga mno zlonamernih priča, botova, iako je Crvena zvezda demokratski klub, transparentan. Ja vam sada kažem da je dug Crvene zvezde 35 miliona evra. Prema APR je oko 49 miliona evra, ali to su neki dugovi koje Zvezda ne mora da plati. Nama treba 35 miliona u ovom trenutku da bismo bili na nuli. Znam šta javnost zanima. Na primer u dug koji je uračunat na APR se javlja i mogućnost prodaje Marakane. To se nikada neće dogoditi. Kao dugovanja se vode i eskontovani ugovori sa Telekomom i Gaspromom", jasan je Terzić.
Nekadašnji predsednik Fudbalskog saveza Srbije poručio je da je Zvezda mnogima trn u oku.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2021
SPORT
Navijačko bezumlje u BiH: Trenera jurili motkom, sudiji zapalili automobil /video/
„To što smo mi uradili sa klubom ima da se izučava na univerzitetima. Neki se ponašaju kao da su medvedi i da su se probudili 2018. godine kada je Crvena zvezda ušla u Ligu šampiona. A kako smo tamo otišli to niko ne pominje. Mi smo 2014. godine bili mrtav klub, sa 250 tužbi i sporova. Izgubili smo licencu, imali smo dug u visini od šest godišnjih budžeta. Došli su stručnjaci školovani u inostranstvu, gledali su naše papire mesec ili dva. I rekli su da je Zvezda pred stečajem. Rekao sam im da se sklone i da me puste da radim ovaj posao. Sada se stvari postavljaju kao da smo mi napravili taj dug. Suština je da smo napravili rezultate, ovo je najuspešniji porediod Crvene zvezde u poslednjih nekoliko decenija. Verujem da su naši navijači zadovoljni. Trenutno smo 42. klub u Evropi. Navedite mi neku kompaniju iz naše zemlje koja je na tom mestu. Napravili smo grešku, pre svega ja. Povukao sam se iz medija, jer me je bilo previše. I onda smo dozvolili da nas vodi stihija", zaključio je u razgovoru za TV Prva Zvezdan Terzić.
Bibras Natho - Sputnik Srbija, 1920, 19.09.2021
SPORT
„Bomba“ na stadionu „JNA“! /video/
Srpski fudbaler Stefan Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2021
SPORT
Srbin je tek došao, a već uspeo što niko nije skoro deset godina! /video/
Siniša Mihajlović - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2021
SPORT
Mihajlović besan kao ris: „Sudije moraju da nauče...“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala