- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Kampanja Zapada s ciljem diskreditacije izbora doživela fijasko

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaPripreme za održavanje izbora za Državnu dumu Rusije
Pripreme za održavanje izbora za Državnu dumu Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2021
Pratite nas
Kampanja koju je osmislio Zapad s ciljem diskreditacije ruskih izbora je suštinski doživela fijasko, ocenio je šef Komisije Saveta federacije za zaštitu državnog suvereniteta Andrej Klimov.
On je ukazao na to da su korišćene strane digitalne platforme za protivpravno mešanje u ruske izbore nezakonitom predizbornom agitacijom, kao i da je sastanak održan s predstavnicima dve američke IT kompanije „Epl“ i „Gugl“ omogućio je da se taj proces preko štetne aplikacije „Navaljni“ na teritoriji Rusije obustavi.
Nakon što su obe kompanije preduzele određene mere, ruska strana je ocenila njihovu želju da poštuju rusko zakonodavstvo i zakonite zahteve ruskih vlasti kao korak u pozitivnom smeru.

„Njihov primer je sledio čitav niz struktura i pojedinaca i to ne samo u virtuelnoj sferi. Kao rezultat toga, kampanja osmišljena u inostranstvu s ciljem diskreditacije izbora 19. septembra praktično je doživela fijasko“, istakao je Klimov.

On je istovremeno istakao da su ruski parlamentarni izbori prošli mirno i transparentno.
„Parlamentarni izbor su prošli mirno, transparentno i u skladu sa ruskim zakonima. Nemamo nikakve sumnje u rezultate, a sve priče o navodnoj nelegitimnosti izbora za Dumu nemaju nikakve realne osnove“, zaključio je Klimov.
Podsetimo, izbori za Državnu dumu Rusije održani su 17-19. septembra. Prema preliminarnim podacima Centralne izborne komisije (CIK), nakon obrade više od 95 odsto glasova, najveći broj glasova je osvojila Jedinstvena Rusija sa više od 49 odsto glasova. Iza nje sledi Komunistička partija (19 odsto), a zatim LDPR (7,5 odsto) i Novi ljudi (5,4 odsto).
Deo kompleksa ruske ambasade  u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2021
RUSIJA
Rusija: Neviđeni broj sajber napada tokom izbora – polovina iz Amerike
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala