- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Federer ne pomišlja da se penzioniše: „Ludo je to što je Novak uradio“

© AP Photo / Andy BrownbillNovak Đoković i Rodžer Federer
Novak Đoković i Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2021
Pratite nas
Švajcarski teniser Rodžer Federer koji se oporavlja od još jedne operacije kolena, pričao je o sezoni koju je obeležio Novaka Đoković, osvrnuvši se na sve ono što radi Srbin kojem je malo nedostajalo da osvoji Kalendarski slem.
Nakon što je Federer saopštio šokantne vesti posle povlačenja s Vimbldona da ponovo mora „pod nož“, mnogi su u prvi mah pomislili da je to kraj jedne od najvećih karijera u istoriji sporta, pošto Švajcarac ima 40 godina.
Ipak, sudeći prema njegovim rečima on će se nakon oporavka ponovo latiti reketa i pokušati da osvoji još neki od najprestižnijih turnira.
A do tada uživa s porodicom, komentarisao je i sve ono što je uradio prvi teniser sveta i njegov veliki rival Novak Đoković u 2021. godini.
„To što je Novak uradio je izuzetno, ludo. Kalendarski slem može da se ponovi, ali je potrebno i sreće. Morate da budete uporni, potrebna vam je istrajnost, snaga. I zato mislim da će biti jako teško. Ali, da, moguće je. Moram da pitam Roda Lejvera šta misli o tome jer je sedeo u prvom redu na US Openu i gledao Novaka kako igra. Ponavljam, izuzetno je ono što je on uradio“, izjavio je švajcarski as.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2021
SPORT
„Sistem“ ruši Novakovu ideju?!
Federer je istakao da uživa u svakom danu s porodicom.
„Osećam se zaista dobro, s obzirom na to da se stvari nisu odvijale onako kako sam zamislio na početku prošle sezone. Oporavljam se, rehabilitacija ide zaista dobro. Nisam imao zastoja, svaki dan se osećam sve bolje. Osećam se snažno i uzbuđeno zbog onog što će uslediti. Doživeo sam povredu i prošle godine i zapravo sam bio iznenađen koliko je lako proći proces rehabilitacije, jer znam da nije svima najdraža stvar, posebno kod vrhunskih sportista. Ali mislim da je možda i posle svih ovih godina putovanja bilo lepo biti kod kuće i provoditi više vremena sa porodicom“, iskren je Rodžer.
Pričajući o novom talasu, Švajarac je posebno izdvojio Sašu Zvereva kao osvajača zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, kao i Danila Medvedeva šampiona US Opena.
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2021
SPORT
Srbin vratio Španca u „mladost“!
Novak Đoković i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2021
SPORT
Medvedev govorio o Đokoviću: „Nemoguće je...“
Novak i Jelena Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2021
SPORT
Đoković uskoro ide na Kosmet
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala