- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Erdogan na Generalnoj skupštini UN: Ne priznajemo pripajanje Krima Rusiji

© REUTERS / POOLPredsednik Turske Redžep Tajip Erdogan
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2021
Pratite nas
Ankara se zalaže za očuvanje teritorijalnog integriteta Ukrajine i ne smatra ulazak Krima u sastav Rusije legitimnim, izjavio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan u govoru pred Generalnom skupštinom UN.
„Smatramo da je važno očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Ukrajine, uključujući i teritoriju Krima, čiju aneksiju ne priznajemo. Treba ulagati više napora za zaštitu prava krimskih Tatara“, rekao je Erdogan.
Tursko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je ranije da izbori za Državnu dumu na Krimu koji su održani 17. i 19. septembra nemaju pravnu snagu za Ankaru, jer ta zemlja ne priznaje pripajanje poluostrva Rusiji. Kako je naglasio portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov, Kremlj ne prihvata izjave Ankare o nelegitimnosti izbora na Krimu i o tome otvoreno govori turskim kolegama.
Krim je ušao u sastav Rusije u martu 2014. godine, nakon referenduma održanog posle državnog prevrata u Kijevu. Za ujedinjenje sa Rusijom glasalo je 96,77 odsto birača Republike Krim i 95,6 odsto glasača Sevastopolja. Ukrajina i dalje smatra Krim svojom privremeno okupiranom teritorijom. Prema rečima predsednika Rusije Vladimira Putina, pitanje Krima je zatvoreno.
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2021
RUSIJA
Rusija osudila stav Turske o izborima na Krimu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala