- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Život jednog gospodina /foto/

© Sputnik / Vitaliй Timkiv / Uđi u bazu fotografijaDušan Duda Ivković
Dušan Duda Ivković - Sputnik Srbija, 1920, 19.09.2021
Pratite nas
Dušan Duda Ivković, legendarni košarkaški trener, bio je i više od toga, gospodin, beogradski šmeker, nosilac očinske figure mnogim generacijama, kum najtrofejnijem evropskom treneru...
Poznato je da su Ivković i Obradović bili veliki prijatelji, o tome su obojica govorili, a u prilog tome ide sjajna fotografija iz crkve koja je objavljena na društvenim mrežama zahvaljujući Jurohupsu.
Grčki medij posvetio je čitav niz legendarnom srpskom treneru, koji je preminuo u četvrtak 16. septembra, pod nazivom: Duda Ivković – kum.
Serija fotografija kreće od krštenja Đorđa Obradovića, sina aktuelnog trenera Partizana, i prati karijeru proslavljenog trenera.
Ivković je bio poslednji selektor „one“ Jugoslavije u čijem su sastavu bili, između ostalog, Dražen Petrović i Vlade Divac.
Jurohups serijal fotografija nastavlja uglavnom sa Ivkovićevim angažmanima u Grčkoj, s obzirom da se baza ovog portala nalazi u Atini.
Ugledni medij podeća na Dudine epizode u PAOK-u, Olimpijakasu, a posebno ističe konekciju sa Milanom Tomićem kog je prvo trenerao, a zatim mu je bio mentor u stručnom štabu crveno-belih iz Pireja.
Posle Olimpijakosa trenirao je AEK, a onda je 2002. godine odlučio da napravi neočekivan potez – otišao je u CSKA i ponovo ih vratio u elitu.
O tome je, između ostalog, pričala i Ljubinka Milinčić koja je u tom periodu stekla velikog prijatelja u Moskvi.
Posle CSKA bio je na klupi Dinama iz Moskve sa kojim je osvojio Evrokup, a 2010. godine odlučio je da prekrši svoje pravilo i ponovo preuzme jedan klub nakon što ga je prethodno trenirao – Olimpijakos.
Ivković je posle dve godine u Pireju osvojio novu titulu šampiona Evrope, čime je postao besmrtan u Grčkoj.
Poslednji klupski angažman imao je u Anadolu Efesu, a oproštajnu utakmicu odigrao je, nažalost, u Atini, a ne Beogradu, u septembru 2017. godine.
Duda Ivković - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2021
SPORT
Rusija se oprašta od Dude: Legende nikad ne umiru
Dušan Duda Ivković - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2021
SPORT
Duda Ivković otkrio je Ljubinki Milinčić zašto je Rusija „retka zemlja“
Dušan Duda Ivković - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2021
Podkast
Dušan Duda Ivković – topla duša i veliki autoritet /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala