- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Dušan Duda Ivković – topla duša i veliki autoritet /video/

Pratite nas
Smrt Dušana Dude Ivković potresla je sve ljubitelje sporta. Legendarni srpski košarkaški trener preminuo je u četvrtak 16. septembra u 78. godini, a Ljubinka Milinčić i Spasoje Veselinović otkrili su po čemu će pamtiti bivšeg stratega, između ostalog, reprezentacije Srbije, Partizana, CSKA i Dinama iz Moskve.
Ivković je rođen u Beogradu 29. oktobra 1943. godine, bio je jedan od najuspešnijih evropskih trenera svih vremena i najtrofejniji selektor košarkaške reprezentacije Jugoslavije na Evropskim prvenstvima.
Selektor Srbije bio je od 2008. do 2013. godine i osvojio je srebro na Evropskom prvenstvu, da bi trenersku karijeru završio 2016. godine.
Od košarke se oprostio godinu dana kasnije.
U trenerskoj karijeri je vodio Partizan, Aris, Radnički Beograd, Šibenik, Vojvodinu, PAOK, Panionis, Olimpijakos, AEK, Anadolu Efes, Dinamo iz Moskve i CSKA.
U Moskvi često se viđao sa Ljubinkom Milinčić koja je otkrila kakav je bio Duda kao prijatelj i domaćin, dok je Spasoje Veselinović istakao jednu osobinu po kojoj će pamtiti legendarnog srpskog košarkaškog trenera.
Preminuo Duda Ivković
Kako je Duda pobedio sankcije /video/
Košarkaški svet se oprašta od Dude: „Učitelj, lider, bog!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala