- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbi vladaju Teksasom! /foto/

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICPetar Božić
Petar Božić - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2021
Pratite nas
Petar Božić, legendarni kapiten košarkaša Partizana i bivši trener tog kluba, imenovan je za šefa stručnog štaba Ostin Sparsa, razvojne ekipe čuvenih San Antonio Sparsa koje vodi Greg Popovič, a uz sebe će u kancelariji imati još jednog stručnjaka srpskog porekla – Dejva Pilipoviča.
Božić je već četiri godine deo ekipe Ostin Sparsa, a u narednoj sezoni će dobiti priliku da bude prvi trener, kao drugi Srbin u istoriji NBA lige posle Darka Rajakovića.
„Čast mi je da budem imenovan za prvog trenera Ostin Sparsa. Imam sreću da budem deo ove organizacije više od četiri godine i radujem se preuzimanju liderske uloge s namerom da nastavimo da rastemo i da razvijamo igrače u Ostinu“, naveo je Božić.
Nekada sjajni trojkaš je postao osmi prvi trener Ostina u istoriji tog kluba.
Ekipa iz Teksasa je pojačana još jednim trenerom srpskog porekla, Božiću će pomoć pružati Dejv Pilipovič, stručnjak sa 30-godišnjim iskustvom.
Ovakvim potezima uprava San Antonija, istovremeno i uprava Ostina, učvrstila je veze sa Srbijom, prvi trener Sparsa Greg Popovič ima srpske korene, a za prvi tim u NBA ligi naredne sezone nastupaće Džok Lendejl, bivši košarkaš Partizana.
Greg Popovič - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2021
SPORT
„Ludi Srbin“ se na dirljiv način oprostio od košarkaškog gospodara
Selektori Amerike i Srbije, Greg Popovič i Saša Đorđević, na meču razigravanja od 5. do 8. mesta - Sputnik Srbija, 1920, 25.08.2021
„Ludi Srbin“ – otac košarke u Americi
Nikola Jokić i Greg Popovič - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2021
„Ludi Srbin“ priznao: Tako je, „krao“ sam od Željka i Dude /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala