„Ludi Srbin“ priznao: Tako je, „krao“ sam od Željka i Dude /video/

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić i Greg Popovič
Nikola Jokić i Greg Popovič - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2021
Pratite nas
Greg Popovič, selektor košarkaške reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država, pričao je u superaltivu o Željku Obradoviću i Dušanu Ivkoviću na konferenciji za medije „Drim tima“.
Popovič, koji je na ovim prostora poznat po nadimku „Ludi Srbin“, nalazi se na pripremama sa najboljim košarkašima sveta i na predstojećim Olimpijskim igrama pokušaće da odbrani zlato koje su Amerikanci osvojili pre pet godina.
Reprezentacija SAD u noći između četvrtka i petka nije odigrala pripremni meč sa Australijom zbog virusa korona u ekipi, ali se Popovič ranije obratio medijima i jedno pitanje bilo je u vezi legendarnih srpskih trenera – Željka Obradovića i Dušana Ivkovića.
Nikola Jokić i Greg Popovič - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2021
„Ludi Srbin“ je pokušao da vam kaže...
Greg je još ranije isticao kako je u karijeri 'ukrao' neke akcije iz auta od srpskih trenera, a pitanje španskog kolege bilo je baš u vezi tih kretnji.
„Rekli ste pre nekoliko godina da ste ukrali neke akcije iz auta od trenera Ivkovića i Obradovića“, rekao je španski novinar, na šta je Popovič kazao: „To je istina“.
„Da li ćete koristiti te akcije na Olimpijskim igrama?“.

„Ne znam, sve zavisi protiv koga igramo. Nisam 'krao' samo od njih, 'krao' sam od koga sam stigao (smeh). U svetu postoji veliki broj pametnih ljudi, a ja nisam toliko dobar u inovacijama. Ja sam posmatrač i mislim da svi mi treneri vidimo šta drugi rade“.

„Ludi Srbin“ je ovde previše skroman jer je jedan od najboljih trenera u istoriji košarke, čovek je sa 1.310 pobeda i samo Leni Vilkins (1332) i Don Nelson (1335) imaju više od njega.
„Uzimamo malo od jednih, malo od drugih. Obradović i Ivković, kao i mnogi drugi, su ljudi od kojih je dobro krasti jer su prilično pametni“, zaključio je Popovič.
Popovič, koji je na klupi Sparsa više od 20 godina, naredne sezone postaće trener sa najviše pobeda u istoriji NBA, a kada se na to doda da je pokupio neke stvari od Dude i Željka, to samo govori koliko morate da budete otvoreni za sve ako želite da bude najbolji.
Panika u „Drim timu“ pred odlazak u Tokio – otkazan meč sa Australijom!
„Ludi Srbin“ ljut zbog novinara: „Da li mogu da završim? Mogu li?“ /video/
Novi debakl Amerikanaca pred Tokio! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala