„Ludi Srbin“ je pokušao da vam kaže...

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić i Greg Popovič
Nikola Jokić i Greg Popovič - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2021
Pratite nas
Kada je Greg Popovič, na ovim prostorima poznat po nadimku „ludi Srbin“, izjavio da je Nikola Jokić moderni Leri Bird, mediji u Americi skočili su mu za vrat i, uz sve poštovanje koje imaju prema njemu, počeli su da pišu i pričaju kako to nema veze s vezom.
Bio je 6. avgust 2020. godine, kada je NBA liga nastavljena u „balonu“ u Orlandu, a i Nikola Jokić je nastavio tamo gde je stao pre nego što je pandemija virusa korona prekinula sezonu.
Srpski košarkaš Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2021
Jokić briljirao i odveo osakaćeni Denver u polufinale! /video/
Igrali su San Antonio Sparsi i Denver Nagetsi, a odmah posle utakmice trener ekipe iz Teksasa nije mogao da dâ veći kompliment srpskom košarkašu.
„Jokić je reikarnacija Lerija Birda. Ima nešto i od Mozesa Melouna“, rekao je Popovič.
Ludi Srbin“, kako je nadimak Popoviču, ima više od 30 godina iskustva na čelu stručnog štaba Sparsa i ne bi tek tako uporedio jednog košarkaša sa Birdom – istinskom legendom američke i svetske košarke. 
Međutim, javili su se odmah mediji, prednjačili su analitičari sa ESPN, Brajan Vindhorst, Kendrik Perkins i mnogi drugi. Niko nije želeo da se zameri Popu, jer se ipak radi o verovatno najboljem treneru u istoriji NBA, ali su lepo upakovali da nisu saglasni sa njim.
Nikola Jokić na Ol-star meču 2020. - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2021
„Jokić vas 'ubija' nežno, a mislio sam da je Popović lud“
„Bio sam zapanjen kada sam čuo taj citat, mislio da je šala, da Pop nije bio ozbiljan. Pop retko govori takve stvari i kada kaže to je smisleno, značajno... Leri Bird je bio sjajan dodavač, Nikola Jokić je jedan od najboljih centara dodavača u istoriji i to mogu da vidim“, rekao je Vindhorst i dodao:
„Ovo je neverovatan kompliment, Bože... Kasnije ga je uporedio sa Mozesom Malounom, što mi je nekako bliže jer su obojica centri“.
Iskusni novinar ESPN-a nastavio je u dahu:
„Reći ću jednu stvar. Kada je Leri trebalo da postigne koš, on je to i činio, a budućnost Denver Nagetsa zavisi od toga – da li Jokić može da pogađa kada je važno. Ako to bude mogao, onda će verovatno biti član Kuće slavnih, ali i dalje sam bez teksta kada pomislim na Popovo poređenje“.
Godinu dana kasnije Nikola Jokić odveo je Denver Nagetse u polufinale Zapadne konferencije i to bez Džamala Mareja i Vila Bartona. Ne znamo da li shvatate koliko je ovo veliki podvig, ali zamislite da vam se povrede drugi i treći najbolji igrač ekipe, i da ostanete sa jednom zvezdom i momcima koji imaju jako malo iskustva.
Takav tim Jokić je doveo do trećeg mesta na kraju ligaškog dela sezona, a potom je i u plej-ofu, kada su ih mnogi ponovo otpisivali, uspeo da slavi sa osakaćenom ekipom protiv kompletnog Portlanda.
Gregu Popoviču krenuli su da se izvinjavaju ove sezone zbog toga što su se smejali, a prvi je to uradio Kendrik Perkins.
Bivši NBA centar iz današnjeg ugla posmatra izjavu trenera Sparsa i kaže: „Mislio sam da je Greg Popovič van sebe, da je lud, kada je rekao da je Jokić moderni Leri Bird. Ali, Nikola to zaista jeste. Poseban je košarkaš“, rekao je Perkins u radio emisiji Maksa Kelermana sa ESPN.
„Ludi Srbin“ je pokušao da vam kaže na vreme, samo niste želeli da ga slušate i zato je sada vreme da mu se izvinite, baš kao što je to uradio Perkins.
Jokić se nalazi na širem spisku putnika za kvalifikacije za Olimpijske igre na kojima verovatno neće igrati zbog dugačke sezone. O svome tome opširnije govorili su u novoj emisiji „Miljanovog kornera“ Tadija Dragićević i Miroslav Raduljica.
Jokić briljirao i odveo osakaćeni Denver u polufinale! /video/
„Jokić vas 'ubija' nežno, a mislio sam da je Popović lud“
Amerikanac je postigao 55 poena, ali nije bio najbolji – zbog Jokića /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala